Zwemmers SG F.Z.C.54?-De Vikings imponeren

Met een uiteindelijke tweede plaats in het medailleklassement konden de zwemmers, coaches en begeleiders met een geweldig gevoel terugkijken op de Regionale Kampioenschappen. Het zwemtoernooi in Drachten waar de beste zwemmers van Friesland, Groningen en Drenthe aan meededen was een van de hoofddoelen om in topvorm aan de start te staan. En die topvorm was er. Met maar liefst 46 medailles waarvan 27 goud, 11 zilver en 8 brons keerden de zwemmers terug Franeker en Harlingen.

Bij de junioren 1, de jongste categorie, namen de talenten zowel bij de dames en heren bijna alle medailles mee naar huis. Hessel Broekstra won tien maal goud, Kai Zwerver pakte tweemaal goud, vijfmaal zilver en eenmaal brons. Noa Teuben wist elf gouden medailles mee naar huis te nemen. Marte Hieke van der Kamp pakte driemaal goud, vijfmaal zilver en driemaal brons.

Jurre Broekstra pakte op de 100m schoolslag en op de 100m vlinderslag een mooie bronzen plaats en veroverde een zilveren medaille op de 50m schoolslag. Sarina Beuker pakte heel knap op de 50m schoolslag een bronzen medaille.
Heline Koning wist bij de senioren dames op de 100m rc te verrassen door daar goud te pakken, op dezelfde slag wist ze ook een derde plek te bemachtigen op de 50m.
Het estafette team met Marte Hieke van der Kamp, Gerda Woldendorp, Sarina Beuker en Noa Teuben pakten op de 4x100m vrije slag ook een sterke derde plaats.
Een super resultaat die voortkomt vanuit een geweldige samenwerking tussen de zwemverenigingen uit Franeker en Harlingen. Voor alle uitslagen en foto’s kijk op www.zvdevikings.nl of www.fzc54.nl.