Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Daisy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Daisy!

Daisy in paastenue.

Daisy is een oud Stafford dametje van ongeveer 13 jaar. Dit hondje zoekt een fijn pensioenplekje waar ze veel tukjes kan doen. Er is afstand van haar gedaan omdat haar baasje niet meer voor haar kon zorgen.

Daisy is een grappig hondje met een prima karakter. Ze is niet de aanhankelijkste en best zelfstandig. Daarom komt ze niet echt bij ons voor aandacht en een knuffel. Maar spelen vindt ze wel leuk, en dan maakt ze wel echt contact met je. Gezien haar oude lijfje is een apporteerspel wel te veel voor haar. Haar hoofd zegt “gaan!” maar haar lijf zegt “nee”. Je moet haar een beetje remmen in het spel en alleen een spelletje doen dat ze nog goed aan kan. En dat gaat ook prima!

Zoals een echte terriër betaamt blijft ze dus een actief hondje ondanks haar leeftijd. Ook met wandelen merk je dat ze nog heel graag wil. De eerste 10 minuten is ze heel actief en opgewonden. Na die eerste spurt kakt ze wat in en loopt ze veel mooier mee aan de lijn. Ze hoeft geen lange wandelingen door het bos meer te maken, en is tevreden met kortere rondjes waar ze lekker de tijd krijgt om te snuffelen.

Daisy reageert bijna niet op andere honden wanneer ze die tegenkomt. Ze negeert ze het liefst als dat kan. Ze heeft geen behoefte aan spel met andere honden of ontmoetingen aan de lijn. Neem haar lekker mee voor een wandeling en ga andere honden wat uit de weg. Wanneer ze langs de katten loopt kijkt ze er niet naar en negeert ze die net als honden. Of dat ook betekent dat ze kan samenwonen met katten weten we niet.

Wanneer ze gespannen is of denkt dat er iets te gebeuren staat dan zet ze een hard kefje op! Dat hoor je ook wel wanneer ze net naar buiten gaat voor een wandeling. Zodra de eerste spanning eraf is wordt ze weer rustig en stopt ze met blaffen. Zoals ze zich hier voordoet lijkt het erop dat ze prima even alleen thuis kan zijn. Wel kan het zijn dat ze dit blafje af en toe even inzet als je net weggaat, of als ze wat ziet of hoort thuis. Iets om rekening mee te houden aangezien we niet weten hoe ze is als ze thuis alleen gelaten wordt.

We raden haar niet aan in een gezin met kinderen. Daisy slaapt veel en heeft rust nodig. Ze zoekt echt een pensioentje waar ze regelmatig een rondje buiten kan doen, en in huis de rust vindt die ze nodig heeft.

Om haar stramme lijfje een beetje te helpen staat ze momenteel op pijnstillers, carporal. Daisy is echt een senior die niet heel veel eisen meer heeft. En niet nog 10 jaar meegaat. Maar ze is lief en verdient absoluut een plekje waar ze in huis nog lekker kan genieten van haar nadagen en verwend kan worden.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda