Nieuws

Spaanse tallships volgende week in Harlingen

Het duurt nog even tot de vierde editie van de Tall Ships Races Harlingen losbarst. Toch doen volgende week al twee Spaanse tallships de Friese havenstad aan. Van woensdag 5 tot en met maandag 10 juni liggen de Pascual Flores en de Nao Victoria afgemeerd aan de Willemshaven en zijn toegankelijk voor publiek.

Nao Victoria.

De Nao Victoria is een replica van het schip waarmee de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Maggelan als eerste de wereld rondvoer. Een indrukwekkende prestatie, zeker gezien de relatief bescheiden afmetingen van het schip. De Nao Victoria is een driemaster van 43 meter en is gebouwd in 1917. Het heeft het Spaanse Torrevieja als thuishaven en fungeert als opleidingsschip voor jongeren. Beide schepen zijn het bezoeken meer dan waard.

De volgende editie van de Tall Ships Races Harlingen vindt plaats van 3 tot en met 6 juli 2026. Stichting Harlingen Sail is inmiddels weer begonnen met de voorbereidingen voor het grootste evenement van Friesland, dat in 2022 ruim 300.000 bezoekers trok. Samen met de provincie Fryslân en de gemeente Harlingen wordt het fundament onder het nautische festival gelegd en de Frisian Tall Ships Club, de businessclub van Harlingen Sail, heeft haar eerste bijeenkomsten alweer achter de rug.

De Tallships Nao Victoria en Pascual Flores zijn onderweg van Spanje naar Delfsail, het nautische evenement dat van 13 tot en met 16 juni aanstaande plaatsvindt in Delfzijl. Met hun tussenstop brengen ze een groet aan Harlingen, dat zich als ‘tallshipfriendly’ port manifesteert en deze bijzondere schepen vaker naar de havenstad wil halen.

De schepen zijn dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 20.00 uur, met uitzondering van de Pascual Flores op donderdag 6 juni. Dan organiseert de Frisian Tall Ships Club vanaf 16.30 een zogenaamde deckparty voor haar leden en geïnteresseerde bedrijven. Bedrijven en organisaties die zich voor deze netwerkbijeenkomst willen aanmelden, kunnen een mail sturen naar info@harlingensail.com.

Pascual Flores.

|Doorsturen

BuienradarAgenda