Nieuws

Aftrap doortrapseizoen

Het nieuwe doortrapseizoen is afgelopen woensdag van start gegaan. Zestien deelnemers stonden in de startblokken bij het kantoor van Team FRL Harlingen aan de Grettingalaan.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

“Wij stimuleren het bewegen van 0 tot 100 jaar en jullie vallen allemaal in deze groep”, zei wethouder Hendrik Sijtsma, wat tot hilariteit van de aanwezigen leidde. “We proberen onze gemeente steeds veiliger te maken met fietspaden en overzichtelijke kruisingen.” Hij noemde het sociale aspect - samen koffiedrinken, samen fietsen - ook heel belangrijk. “Misschien nog wel belangrijker dan het fietsen”, aldus wethouder Sijtsma.

Buurtsportcoach Stijn Kooijman gaf uitleg over veilig fietsen in de groep, gevaarlijke verkeerssituaties en afspraken die belangrijk zijn voor de verkeersveiligheid. Ubbo Posthuma vertelde een aantal grappige anekdotes. En de beleidsmedewerker Verkeer en Veiligheid gaf aan dat hij graag verkeersonveiligheid wil voorkomen, dus als deelnemers zaken tegenkomen, wil de gemeente dat graag herstellen.

Vervolgens stapte iedereen op de fiets, op weg naar fysiopraktijk Integra, partner van het project doortrappers. Integra verzorgt valpreventie. Daarna ging het nieuwe fietsenzoen officieel van start. In de praktijk gaat het als volgt: alle mensen die 55 jaar of ouder zijn, kunnen wekelijks aansluiten bij de fietsgroepen die starten bij mfc Het Vierkant. Elke donderdag is de koffie-inloop vanaf 9:30 uur en om 10.00 uur starten een fietsgroep voor de lange afstand, en een fietsgroep voor een kortere afstand. Meedoen is gratis en Iedereen is van harte welkom. Wel graag aanmelden bij stijn@sportfryslan.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda