Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Dwarrel

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Dwarrel.

Dwarrel is een bejaard Boomertje van al 14 jaar! Na een lang leven is hij toch in de opvang terechtgekomen. We hopen dat hij hier niet lang hoeft te zitten; dit mannetje verdient namelijk een warm mandje voor zijn pensioen!

Wat kunnen we over Dwarrel vertellen… niet heel veel. We weten namelijk niet veel over zijn achtergrond. Wel weten we dat hij een lief hondje is dat met iedereen overweg kan. Hij is erg vriendelijk en ondanks zijn leeftijd nog heel attent. Hij gaat graag mee naar buiten om even een klein stukje over het gras te ‘dwarrelen’. Lange wandelingen hoeven van hem niet meer. Maar lekker even geurtjes pakken en genieten van het zonnetje vindt hij prachtig. Dan kan hij ook echt even opleven en heel actief worden!

Dwarrel is oud en dat is te merken aan zijn gehoor, hij is zo goed als doof! Ook is zijn zicht behoorlijk beperkt. Hij ziet nog wel maar niet alles meer. Hij redt zich er nog prima mee, maar er is wel kans dat dit de komende jaren nog minder wordt.

Door zijn onderbeet ziet hij er wat bijzonder uit! Maar het hindert hem niet met eten. Brokken zijn nu niet meer favoriet, maar met goed blikvoer/vers vlees kan hij nog prima vooruit.

Kleine Dwarrel heeft nu een korte coupe, maar heeft een volle bos haar als het weer aangroeit. Houd dit netjes bij door regelmatig te borstelen. Of kies er voor om het regelmatig kort te knippen.

Of Dwarrel helemaal zindelijk is durven we niet te zeggen. Hij is niet zindelijk in de kennel, maar dat wil niet altijd zeggen dat dat thuis net zo is. Het is een vraagteken hoe dat thuis zal gaan. Houdt er rekening mee dat het een aandachtspuntje kan zijn.

We zoeken voor Dwarrel een rustig huishouden waar hij zijn pensioen mag vieren. Waar hij lekker veel kan slapen, kleine uitjes buitenshuis kan doen en lekker in de tuin van het zonnetje mag genieten. We denken niet dat Dwarrel nog jaren voor de boeg heeft. Juist daarom zou het zo fijn zijn als hij zijn laatste tijd lekker thuis bij iemand mag doorbrengen, in plaats van hier in de kennel.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda