Zware nederlaag fc Harlingen

GRONINGEN - Het eerste elftal van fc Harlingen stak voor de eerste keer dit seizoen de grens over. Tegenstander was Lewenborg fc. Het zou een kansloze missie worden.

Niet alleen op weg naar het sportpark (een aantal begrijpt wat er bedoeld wordt) ook op het veld was fc Harlingen volledig de weg kwijt. De Groningers hadden hun zaakjes goed op orde en vooral Jelle de Lange bleek een plaag voor de bezoekers. Fc Harlingen startte in de basis met: Vincent v.d. Werf, Frank Claasz Coockson, Sjouke Bootsma, Patrick v.d. Waard, Robert v.d. Zee, Remko Zandberg, Jeroen van Dellen, Ane Schaap, Niels Vlottes, Sander Zeilmaker en Jorge Pirez. Lewenborg begon scherp aan het duel en de Harlingers leken nog niet helemaal wakker, want al na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. De bezoekers gaven veel te veel ruimte weg en daardoor konden de Groningers de ene na de andere aanval opzetten en stond het na twintig minuten al 4-0. Bij het rustsignaal keek fc Harlingen al tegen een kansloze, maar terechte 5-0 achterstand aan.

Een zeer zwakke eerste helft en de tweede helft had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan. In die tweede helft wist de thuisploeg nog driemaal te scoren en was de eindstand 8-0. De beste man van het veld was zonder twijfel de Groninger Jelle de Lange met zes doelpunten en twee assists. Wat Harlingen betreft, moeten we deze wedstrijd maar snel vergeten.
Volgende week een nieuwe ronde en een nieuwe kans. Dan is er een thuiswedstrijd tegen Bolsward.