Zuur verlies voor Zeerobben

HARLINGEN - Bekocht zullen de schouwers zich niet hebben gevoeld, er was immers spektakel genoeg. Maar dat gevoel heerste wel na afloop bij het team van Groen Wit. Zij bleven namelijk met lege handen achter, met wel de complimenten voor hun inzet en strijdwijze. Terugkomen na een 0 ? 2 achterstand en dan toch nog het onderspit moeten delven. Terwijl in de slotfase de gelijkmaker in de lucht hing. De wonden likken en op naar de volgende wedstrijd.

De start van Zeerobben was alles behalve optimaal. Jordy Torenbeek moest vlak voor aanvang wegens een enkelblessure afhaken en Chekina Nzoko liep al met krukken.  Het nieuwe centrale verdedigingsduo Patrick van der Veen en Etienne Oosterom had nauwelijks tijd om met elkaar kennis te maken of de eerste tegentreffer lag al in het net. Weer was het goudhaantje Wytze Veenstra, die gebruik maakte van de miscommunicatie en al in de 2e minuut Veenwouden op voorsprong zette. Een paar minuten later leek Zeerobben al weer op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Dylan Drent zorgde voor zoveel onrust, dat keeper Van der Mark ternauwernood de bal uit het doel wist te houden. Bij deze actie liep Etienne Oosterom een blessure op en moest al snel vervangen worden door Willem Faasse. Met weer een totaal andere verdedigingslinie moest Zeerobben noodgedwongen verder.

De thuisclub kreeg zeker wel mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Maar bij corners en vrije trappen bleek de defensie van Veenwouden met veel routine de klus nog te klaren. Pech was er bij de afstandsschoten van Dylan Drent en Frank ten Hoeve. Ook de zwoegende en sleurende Daniël Kleiterp kreeg geen loon naar werken. En zoals wel vaker gebeurt, valt het doelpunt aan de andere kant. Tot een ieders verbazing legde scheidsrechter Klabbers na een sliding van Reinier van der Stap de bal op de stip. Dat buitenkansje zo vlak voor rust wist Van Zwol wel te benutten 0 – 2 , Zeerobben liep weer achter de feiten aan. Dylan Drent had bij de eerste tegenaanval de verdiende tegentreffer op de schoen, maar net voor langs.

Het tactisch plan moest weer aangepast worden. Ook Justin Rienks viel uit en werd vervangen door Pim Bleichrodt. En meteen liet Wytze Veenstra zijn visitekaartje weer achter bij de nieuwbakken verdediging, met de 0 – 3 op de schoen bleef Theo Nota hem deze keer wel de baas. Veenwouden kwam sterk uit de rust en was gevaarlijker voor het doel. Maar ook hier bleek weer de wetmatigheid in het voetbal. Uit het niets een lange bal op Daniël Kleiterp en op redelijk grote afstand constateerde de leidsman een overtreding binnen het strafschopgebied op Daniël. Frank ten Hoeve maakte uit de toegekende penalty de 1 – 2 .

Hierna ontstond er een overwicht van Zeerobben. Uit een voorzet van Dylan Drent schot David van der Pol te gehaast over. Bij hoge inzet van Mitchel Laros tikte keeper Van der Mark de bal tegen de lat en met een omhaal had David opnieuw  de pech, dat de bal net over ging. Toch moest de sterke verdediging van de gasten capituleren. David van der Pol ontdeed zich van zijn directe tegenstander en passte op Daniël Kleiterp. Tegen diens inzet was zelfs Van der Mark niet bestand. Met nog een half uur te gaan en 2 – 2 op het scorebord ging het publiek er even voor zitten. Zou Zeerobben het huzarenstukje kunnen afmaken? De druk op het doel van Veenwouden nam toe en het leek een kwestie van tijd, dat de gastheren de verdiende voorsprong zouden pakken.

Maar bij uitvallen van de gasten bleek weer hoe kwetsbaar de verdediging was en ook hoe sterk de aanvallers van Veenwouden waren. Een prachtig steekpassje van Wytze Veenstra zette Van Zwol vrij, gelukkig wist Patrick van der Veen nog redding te brengen. Toch viel in de 75e minuut alsnog het doek voor Zeerobben een mislukte cross-pass werd opgepikt door Stefan Jan Sijtsma en met een rollertje verschalkte hij Nota. Tegen de verhouding in maar dat telt natuurlijk niet, de 2 – 3 daarentegen wel. Met een reflex wist Theo Nota  nog een kopbal te neutraliseren. Maar daarna was het een alles of niets offensief met een bombardement aan corners en mogelijkheden voor Zeerobben. Het Veenwouden bolwerk kraakte, maar hield stand.

Veenwouden speelde volwassener en had toch ook een gevaarlijke aanvalslinie. Voor Zeerobben speelde de wet van Murphy een te belangrijke rol. Als je met tegenslag begint, blijft pech je achtervolgen. Met een kater moet Zeerobben dit verlies nemen en toch volgende week er weer staan in de uitwedstrijd tegen Trynwalden. Aan het voetbal en de inzet heeft het niet gelegen in ieder geval.

Zeerobben:  Theo Nota, Reinier van der Stap, Etienne Oosterom( ’10 min. Willem Faasse ), Patrick van der Veen, Justin Rienks (’45 min. Pim Bleichrodt ), Dylan Drent (’70 min. Gideon Vellinga ), Patrick Amels, Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp, David van der Pol, Mitchel Laros.