Sport

Zilver op Friese kampioenschappen voor Merjema Becirovic

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen weekend vonden, na twee voorrondes van eigen rayon noord west, de Friese Kampioenschappen plaats in Harkema. Merjema Becirovic had zich hiervoor geplaatst en begon in de vroege morgen aan de wedstrijd. Ze is nog heel jong en met frisse zenuwen en een enorme nieuwsgierigheid liet ze prima oefeningen zien.

Gedurende de wedstrijd werden haar oefeningen steeds netter en ging de concentratie omhoog. Het werd wel duidelijk dat ze een goede kans maakte in het veld van negentien deelnemers. De mat, sprong, brug en balk turnde ze heel goed, zonder grote wiebels, foutjes of vergeten elementen. Alle bewegingen staan voorgeschreven op papier en de jury houdt nauwlettend in de gaten of er niks gemist wordt. Merjema bleef scherp en turnde een heel mooie wedstrijd. Haar vele uren trainen onder leiding van Angelique Bos werden dan ook beloond met een mooie zilveren medaille.

Lijkt het je ook leuk om net als Merjema mee te doen met een turn wedstrijd of om recreatief aan gymnastiek te doen? Kom dan ook op gymnastiek (dat kan al vanaf 2 jaar) en wie weet vind je het zo leuk dat je meer wilt trainen en zo kun je bij onze vereniging door groeien via de voorbereidende turnlessen naar het selectie turnen. Naast de gymnastiek en turnen zijn er voor de kinderen ook modern-jazz danslessen en freerunlessen. Je mag altijd tweemaal gratis meedoen om te kijken of het wat voor je is. Ook voor volwassenen valt er genoeg te bewegen, zo is er volleybal, en ook gymnastiek en modern-jazzdans. Kijk op onze site voor het rooster www.venk-stenenman.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda