Sport

Zestal speelt niet, Koop damt simultaan


HARLINGEN- Afgelopen dinsdag stond voor hat Harlinger zestal de eerste ronde in de provinciale competitie op het programma. Dit duel is uitgesteld tot dinsdag vier november, omdat tegenstander Lemmer zich vanwege de verwachte storm netjes had afgemeld.



Het zestal speelt hun eerste wedstrijd nu op vrijdag 31 oktober tegen het team van Bolsward/Workum dat afgelopen week simpel met 1-11 won in Donkerbroek. Oerterp 2 verloor thuis van DC Twijzelerheide met het klenst mogelijke verschil: 5-7. Wel werden er een aantal onderlinge duels uitgevochten in de Koegelbult,
waarvan dit de samenvattingen zijn:

S. Ferwerda-N. Poelsma 2-0
Het duel tussen de beide Franekers kende een gelijk opgaande strijd. Pas in het eindspel wist Sjoerd schijfwinst te boeken en zag Nico dat hij niets anders kon dan zijn stadsgenoot feliciteren.


J. Beuker-J. Huizenga 2-0

Johan Beuker nam het op tegen Joop Huizenga. Laatstganoemde is de laatste tijd aardig in vorm, maar verspeelde in de eindspellen af en toe punten. Dinsdag maakten beide mannen er een spannende pot van en hield Joop de boel aardig in evenwicht. In het late middenspel profiteerde Johan van een foutje van zijn tegenstander en maakte hier optimaal gebruik van door een doorbraak te forceren. Joop zag geen andere uitweg dan de handdoek in de ring te gooien.

R. Postma-D. Bekkema 0-2

De langste partij van de avond was die tussen Rize Postma en Dick Bekkema. De opening vond langs de randen plaats en uiteindelijk ontstond een sterk middenspel aan beide kanten, waardoor de spanning lang in de partij bleef. In een vijf om vijf spel wist Dick een doorbraak naar dam te forceren en het aantal schijven van Rinze te reduceren. Hierdoor moest de ouwe seun zijn meerdere erkennen in de Klokkendief en schudde hem sportief de hand.

Koop de Vries, die deze ronde niet voor de competitie in actie kwam, nodigde de leden uit voor een damsimultaan. Vier spelers: Sjoerd Ferwerda, Nico Poelsma, Joop Huizenga en Marco Bekema namen deze uitdaging aan. Sjoerd wist zijn partij in winst om te zetten. De overige werden gewonnen door de uitdager.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda