Sport

Zestal Excelsior boekt zege op Lemmer

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Afgelopen dinsdag heeft het zestal van damclub Excelsior de eerste wedstrijd in de tweede klasse van de provinciale clubcompetitie met 10-2 gewonnen van Lemmer 2. Ook werden er nog drie duels voor de onderlinge competitie uitgevochten. Het verslag van deze avond begint met een samenvatting van Excelsior-Lemmer 2.

W. Leijenaar-B. v/d Werff 2-0
Willem Leijenaar zette Excelsior op voorsprong in een positionele partij. Halverwege kon Willem een schitterende combinatie uitvoeren, waardoor hij altijd de damlijn kon bereiken en de eerste twee punten kon noteren.

J. Beuker-G. Heijboer 2-0
Johan Beuker vergrootte de voorsprong naar 4-0, nadat hij een schijf offerde om een doorbraak te forceren, maar positioneel het betere spel had. Met het einde van de bedenktijd in zicht kon Heijboer het minimaal aantal zetten niet halen en pakte Johan de volle winst.

K. de Vries-J. Oosterdijk 1-1
Koop de Vries pakte in zijn wedstrijd een punt tegen Jaap Oosterdijk. Koop had weliswaar een nadelig standje op het bord en moest de partij heel nauwkeurig uitspelen, maar bleef in de veilige remisehaven, waardoor de stand 5-1 werd.

D. Bekkema-J. Visser 2-0
Dick Bekkema bouwde een prima stand op en hield deze voordelige stand de hele partij. In het eindspel van de partij moest Visser een schijf prijs geven, waardoor de winst voor Dick een feit was en hij de stand op 7-1 bracht en hiermee de zege voor Excelsior veiligstelde.

K. Vrieswijk-W. Akkerman 1-1
Kor Vrieswijk bouwde een klassieke stand op. In het eindspel kwam Kor weliswaar in tijdnood, maar ondanks dat kwamen beide mannen tot een gelijkwaardige remise en zo werd de stand 8-2.

T. Jaasma-Zw. V.d. Werff 2-0
De 10-2 eindstand kwam op het scorebord, nadat Tjeerd Jaasma in een boeiend duel tegen Zwaantje v.d. Werff een viervoudige oppositie in het eindspel plaatste en zo kon Excelsior de eerste overwinning noteren. Vanavond (vrijdag) speelt Excelsior haar tweede wedstrijd in Workum.

Onderlinge competitie
Voor de onderlinge competitie stonden drie duels op het programma: Jouke Geertsma zette zijn partij tegen Nico Poelsma al vrij snel in winst om. Na een één-om-drie ruil kon hij doorlopen naar dam en was het een gewonnen race. Marco Bekema en Jan Sloot bouwden een leuke stand op, maar toen Marco zich verkeek op een combinatie kon Jan een dam halen op de lange lijn. Die bleek fataal voor Marco en opnieuw stond hij met lege handen. De broederstrijd tussen Elle en Klaas van Keimpema werd door de oudste van de twee gewonnen. Nadat beide broers een dam konden halen, stond Klaas positioneel sterker en moest Elle het onderspit delven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda