Zeerobben-Zwaagwesteinde 6-0

Zeerobben wint met 6-0 van de rode lantaarndrager, dezelfde uitslag als een half jaar geleden in Zwaagwesteinde. Was het verschil in kwaliteit toen destijds al groot, nu mocht men spreken van ?kat en muis?. Met name na de pauze liet de thuisclub het na om met dubbele cijfers dit verschil uit te drukken. Wel een mooie start van de als derde geplaatste, op drie punten afstand van de dit weekend niet in actie komende medekoplopers VEV?67 en Broekster Boys.

Al in minuut één hadden de groenwitten op voorsprong moeten komen, uit een corner van Kristian Feenstra kopte Patrick Amels op de lat. De enige echte mogelijkheid voor de gasten ontstond uit de tegenaanval, maar René Vellinga mikte ruim naast het doel van de voor spek en bonen meespelende Jacob de Vries. Het overwicht van de gastheren werd pas in de twaalfde minuut beloond met de 1-0. Higor da Silva kwam van links met een pass op Patrick Amels. Ondanks hinderen wist hij David van der Pol met een splijtende pass te bereiken. Vanaf de achterlijn stelde David Marijn Helfferich in staat om koppend te scoren. Daarna lieten de voorwaartsen een aantal mogelijkheden aan zich voorbij gaan. Telkens kwam de dreiging van rechts, alwaar David met prima spel de spitsen in stelling bracht. Frank ten Hoeve kwam een teenlengte te kort en Higor da Silva wist met een kopbal niet te scoren. Zwaagwesteinde kwam niet onder de druk van Zeerobben uit. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist laatste man Jordy Torenbeek, alweer op aangeven van David van der Pol, de 2-0 maakte in de 32e minuut. In het restant van de eerste helft werden de kansen om nog grotere score te realiseren niet benut.

Het lag in de lijn der verwachtingen, dat Zwaagwesteinde het in de tweede helft nog wel moeilijk zou krijgen om de achterstand niet te ver te laten oplopen. En inderdaad na vijf minuten kreeg Patrick Amels een uitgelezen kans om uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de 3-0 te laten aantekenen. Keeper Jelle van der Wal stond erbij en keek er naar. Weergaloos liet hij de doelman van Zwaagwesteinde kansloos. Weer vijf minuten later een bijna identieke aanval als bij het eerste doelpunt, David van der Pol op maat op Marijn Helfferich en dat betekende 4-0 met nog ruim een half uur te gaan. De verwachting dat er dubbel cijfers op het scorebord zouden komen leek niet ondenkbaar. Uit een vrije trap van Kristian Feenstra kopte Marijn Helfferich zijn derde doelpunt van deze wedstrijd binnen. Jordy Torenbeek leek de score uit te breiden na een mooie aanval met Higor da Silva als aangever, echter de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Tien minuten voor tijd maakte Patrick Amels zijn tweede. Uit een corner klom hij hoger dan de rest en kopte de 6-0 binnen. In de resterende minuten had Zeerobben het verschil nog groter kunnen maken, maar de paal, de lat en keeper Jelle van der Wal stonden in de weg. Precies na negentig minuten vond de goed leidende scheidsrechter Agricola het genoeg en liet de manschappen inrukken.

Jammer dat het programma van zaterdag 23 januari niet in zijn geheel gespeeld kon worden. De concurrentie voor de bovenste plaats keek werkeloos toe hoe medekoploper Zeerobben wel drie punten aan zijn totaal toevoegde, en daarmee volledig aan de verwachtingen voldeed. Met een fitte selectie kan men vol vertrouwen naar het tweede deel van de competitie uitkijken en kan de strijd om de eerste plaats beginnen. Zeerobben deed dit overtuigend door opnieuw ruim van Zwaagwesteinde te winnen. Het vervolg is volgende week in de thuiswedstrijd tegen CVVO uit De Lemmer.
Voor Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Marcel Visser (75 min. Pim Bleichrodt), Frank ten Hoeve (60 min. Albert Beuker), David van der Pol, Kristian Feenstra, Marijn Helffrich (80 min. Ronald van der Heijden), Higor da Silva, Patrick Amels