Zeerobben-Woudsend: omsingeling leidt tot slechts ??n doelpunt

Maar wat waren de Woudsenders dichtbij een verrassing in het beker toernooi. Na derdeklasser QVC had Woudsend, uitkomend in de vijfde klasse, bijna Zeerobben op de knie?n. In de 88e minuut maakte David van der Pol aan alle illusies van de opponent een einde.

Al in de eerste minuut dook Wytze de Vries alleen voor keeper Nota op. Met de voet bracht hij redding. In het verloop van de wedstrijd hield Theo Nota op de spaarzame momenten, dat Woudsend in het strafschopgebied verscheen, de thuisclub in de race met een aantal nuttige reddingen. Voorin moest het natuurlijk gebeuren, maar de talrijke kansen waren niet aan de voorwaartsen besteed. Als twee grote kansen in de eerste 10 minuten waren benut, had de wedstrijd een totaal anders verloop gehad. Daar had de technische staf ook op gehoopt. Maar als telt niet, net als een mooi doelpunt uit een voorzet van Marcel Visser op Higor da Silva niet telde, buitenspel. David, Dylan en Higor kregen de bal in het restant van de eerste helft niet tegen de touwen.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Druk, dreiging en kansen, maar naar mate de wedstrijd verstreek kreeg de defensie met als sluitpost Pieter de Vries telkens meer vertrouwen in een goede afloop. Ze kregen bijna meer dan ze verwacht hadden, ware het niet dat Nota alert stond te keepen. Vrije trappen op de rand van het strafschopgebied, schoten van afstand misten allemaal doel of werden gepakt door keeper De Vries, die al begon te geloven in vette koppen in de sportkrant met zijn naam in hoofdletters als held van Woudsend. Met nog tien minuten te spelen hield heel Zeerobben de adem in. Het zal je toch niet gebeuren, maar gelukkig werd het afstandsschot door Nota ternauwernood tot corner getikt.

Een permanente omsingeling rondom de zestien, maar een gaatje werd niet gevonden. Tot in de 88 e minuut na gefrommel op de rand zestien meter van Dylan Drent en Marijn Helfferich de bal met een beetje geluk voor de voeten van David van der Pol kwam en op zijn inzet had Pieter de Vries geen antwoord. De rode muur was gevallen en de 1 – 0 was genoeg voor een plaats in de volgende ronde.
De complimenten voor de ploeg uit Woudsend, dat ze zo lang hebben stand gehouden. En op het tandvlees was het hun ook nog bijna gelukt. Terecht dat Zeerobben verder bekert, maar wat was het nog spannend. Zaterdag aanstaande voor de competitie tegen Zuidhorn zullen de kansen niet zo talrijk zijn en zal de verdediging ook op meer weerstand mogen rekenen.

Zeerobben: Theo Nota, Thimo Bosma (71 min. Chekina Nzoko), Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Allard Sym Sprenger, Frank ten Hoeve, Dylan Drent, Marc van Eijk, David van der Pol, Marcel Visser, Higor da Silva (60 min. Marijn Helfferich)