Zeerobben wint ruim in aantrekkelijke duel

Wat voor rust niet lukte, kansen benutten, bleek na rust geen probleem in de voorronde van de beker. Een zeer gemotiveerde thuisclub was een maatje te groot voor het voor zijn laatste kans knokkende Sint Anna. Ondanks de heftige tegenstand liepen de mannen van trainer Arjen Postma en leider Wiebe Attema naar een terechte 5?1 overwinning uit.

Veel kansen slechts één goal

Al in de beginfase van de eerste helft had het verschil moeten worden gemaakt. Maar de vlot combinerende groenwitten konden de uitstekende doelman van de tegenstander niet verschalken. Na dit overwicht deden de bezoekers iets terug, maar tot kansen leidde dit niet, mede dankzij de op dreef zijnde verdediging. Na een heerlijke combinatie tussen Higor, Marijn en Kristian verscheen laatstgenoemde vrij voor de keeper, die met een prima redding de voorsprong voorkwam. Kort hierna scoorde Kristian Feenstra wel uit een vrije trap. Laag en geplaatst zorgde hij voor de verdiende voorsprong. Een vloeiende aanval met Frank ten Hoeve en Dirk Jan Van Looij belandde voor de voeten van de sterk spelende Kristian, ook deze aanval had beter lot verdiend, opnieuw stond de doelman in de weg.

Vlot combinerend naar ruime winst
Het duurde tien minuten in de tweede helft, totdat Zeerobben de verdiende ruimere marge verwezenlijkte. Vanaf rechts zette Higor da Silva scherp voor en tikte Frank ten Hoeve uit zijn voorzet knap de 2-0 binnen. Drie minuten later liet de goed leidende scheidsrechter terecht doorspelen na vermeend buitenspel, hij negeerde het vlagsignaal van de grensrechter. Kristian Feenstra had vrije doorgang en liet Marcel Visser 3-0 aantekenen. De overal opduikende Yander Zandbergen stond aan de basis van nummer vier. Zijn schot richting de vrije hoek werd met de hand aangeraakt door de tegenstander, maar de referee liet doorspelen, omdat Marc Reussing in scoringspositie stond, dat betekende 4-0. In de slotminuten werd er door beide teams nog één keer gescoord. Balverlies leverde voor de spits van Sint Anna de enige kans op en die benutte hij koelbloedig. Nog geen minuut later maakte Frank ten Hoeve zijn tweede op aangeven van Higor en daarmee zorgde hij voor de 5-1 eindstand.

Terecht ronde verder
Met deze overwinning plaatste Zeerobben zich soeverein voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Ook Stiens is verzekerd van de volgende ronde, ondanks het feit, dat de wedstrijd in Grou vanwege de hoosbuien afgelast werd, de vier punten zijn daarvoor genoeg. Het publiek heeft even mogen proeven van de mogelijkheden van de Harlingers. Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de competitie, die volgende week begint met een thuiswedstrijd tegen de topper van vorige jaar in de eerste klasse, te weten Balk. Reikhalzend wordt er door de grote supportersschare van het vlaggenschip uitgekeken naar de -come-back- in deze klasse.

Scoreverloop: 1-0 Kristian Feenstra (37 m.); 2-0 Frank ten Hoeve (56 m.); Marcel Visser 3-0 (61 m.); 4-0 Marc Reussing (65 m.); 4-1 ?? (79 m.); 5-1 Frank ten Hoeve (81 m.)
Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt (66 m. Brent de Groot), Marc Reussing (66 m. Steven Beuker), Pieter Westra (66 m. Albert Beuker), Dirk Jan van Looij, Marcel Visser, Kristian Feenstra, Yander Zandbergen, Frank ten Hoeve, Marijn Helfferich, Higor da Silva.