Voetbal

Zeerobben wint aantrekkelijke oefenpartij met 6-0

Door Jeroen Pietersma
Er viel op het Oostersportpark waarschijnlijk meer te genieten dinsdagavond dan op de buis. Een mix van ?aanstormende? jeugd en al ?ervaren? jeugd nam de handschoen op tegen derdeklasser Waterpoort Boys. In een leuke wedstrijd won de basis van het eerste aangevuld met enkele jeugd spelers en eerstejaars senioren ruim van de Snekers.

Nauwelijks was de strijd los of Dylan Drent sneed op snelheid naar binnen en met een streep zette hij Zeerobben op 1 – 0. Even later een voorzet van Dylan, de kopbal van Patrick Amels werd in eerste instantie door de doelman gekeerd maar uit de rebound knalde hij alsnog de thuisclub naar 2 – 0. Er werden nog wel kansen gecreëerd, maar er werd niet meer gescoord.
Vijf minuten na de hervatting viel het mooiste doelpunt te bewonderen. Patrick Amels legde breed op de opkomende eerste jaar A-junior Jip Vissers, vanaf de achterlijn was zijn voorzet op maat. Dylan Drent kopte terug op Frank ten Hoeve en laatstgenoemde kopte hard de 3 – 0 binnen. Kort hierna een snelle ingooi van Drent, Frank ten Hoeve sprintte de verdedigers er uit en hard en diagonaal maakte hij 4 – 0. Inmiddels had Jordy Torenbeek het veld geruimd voor Frank Pietersma en kwam Ruben Bosga voor de tweede keer binnen de lijnen. De verdediging bestond naast routinier Chekina Nzoko uit louter tieners. Steven Beuker plaatste een dieptepass op Dylan Drent en dat betekende de 5 – 0. Een kwartier voor tijd maakte Patrick Amels na een gave combinatie tussen Ten Hoeve en Drent er nog 6 – 0 van. Voor beide doelen ontstonden nog mogelijkheden, maar zowel de goalie van WPB als Theo Nota weigerden te capituleren en de scherpte bij de aanvallers was er af.
Een leerzaam optreden voor de jeugd in samenwerking met de kern van het eerste voor de routine. Lekker een dinsdagavond voetballen, terwijl in de Arena het Nederlands Elftal zich in de categorie B-C-landen speelde.
Voor Zeerobben: Theo Nota, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Ruben Bosga, Jip Vissers, Allard Sym Sprenger, Patrick Amels, Frank ten Hoeve, Albert en Steven Beuker, Frank Pietersma, Dylan Drent.
Zaterdag mag de selectie van Zeerobben het in een uitwedstrijd opnemen voor de competitie tegen De Wâlde.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda