Voetbal

Zeerobben voor trainingskamp naar Spanje

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De eerste selectie van Zeerobben zal in de winterstop een trainingskamp beleggen aan de Spaanse Costa Blanca. Om precies te zijn in Denia, een stad met ongeveer 45.000 inwoners, honderd kilometer ten zuiden van Valencia. Dat is wel even iets anders dan het gebruikelijke kamp in IJmuiden. Niks mis met die mooie havenstad aan de Hollandse Noorzeekust natuurlijk, maar om als tweedeklasse amateurvereniging op trainingskamp naar Spanje te kunnen gaan, dat is toch wel even andere koek.

?Zeerobben heeft het pure amateurisme hoog in het vaandel staan. Maar als je zoals Zeerobben ambities hebt om zo hoog mogelijk te spelen en bovendien over een zeer talentvolle selectie beschikt, dan krijg je vroeg of laat te maken met concurrentie van clubs die nog hoger spelen en gemakkelijk met de geldbuidel zwaaien om spelers te verleiden. Een club als Zeerobben kan daar gelukkig een in velerlei opzichten goed voetbalklimaat tegenover stellen. Een buitenlands trainingskamp geeft daarbij nog extra toegevoegde waarde; dit kan er voor kan zorgen dat ‘graag spelen voor Zeerobben’ het wint van verleidingen van andere clubs. Met die doelstelling in het achterhoofd wist Zeerobben enkele trouwe sponsoren te vinden die het trainingskamp in Spanje mede mogelijk maken.
?De groep van in totaal ruim vijftig personen zal op 2 januari 2015 per bus van Taxi- en autoverhuur Van der Pol vertrekken naar Eindhoven, vanwaar wordt gevlogen naar Alicante. Vervolgens per bus naar Denia, alwaar kampement wordt opgeslagen in het centraal gelegen hotel Costa Blanca.
Op zaterdag 3 januari wordt tweemaal getraind op het complex van Club Deportivo de Denia, uitkomend in de vierde Spaanse divisie. Het stadion genaamd Camp Nou de Denia is met een capaciteit voor 3000 toeschouwers iets kleiner dan het Camp Nou van grote broer Barcelona, maar dat strookt ook met de hoofdstraat Marques de Campo te Denia, een verkleinde copy van de Ramblas in Barcelona.
?Op zondag 4 januari wordt een bezoek gebracht aan de stad Valencia als opwarmer voor wat één van de hoogtepunten van het trainingskamp moet worden: een bezoek aan de wedstrijd in de primera division tussen de toppers Valencia en Real Madrid. Cristiano Ronaldo, Garreth Bale en hun makkers zullen niet wakker liggen van het bezoek van Zeerobben, maar andersom zou dat wel eens het geval kunnen zijn.
?Voor maandag 5 januari staan twee oefenwedstrijden op het programma: eentje voor Zeerobben 2, gevolgd door een wedstrijd voor het eerste, beide tegen de plaatselijke trots. Met name voor het eerste zal dat een pittig potje worden, tegen deze vierde divisionist. Al met al een druk sportprogramma dus, maar dankzij de aanwezigheid van Peter Baard als vertegenwoordiger van fysiotherapie Rozengracht en uiteraard vaste verzorger Johan van Slooten zal het aan deskundige medische begeleiding niet ontbreken.
De dinsdag is een feestdag in Spanje en dat hoopt Zeerobben mee te vieren, onder andere met een afsluitende feestavond in typisch Spaanse stijl. Op woensdag 7 januari vliegt Zeerobben terug van Valencia naar Eindhoven.
Naast een bescheiden eigen bijdrage van de deelnemers wordt deze unieke happening mede mogelijk gemaakt door Smeding groente & fruit, Fysiotherapie Rozengracht, Arends Scheepvaart, Koninklijke Sjouke Dijkstra en Van der Pol Taxi- en Autoverhuur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda