Voetbal

Zeerobben vol verwachting en goede hoop naar Rijperkerk

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande zaterdag gaat het vlaggenschip van Zeerobben op bezoek bij een oude bekende, namelijk Rijperkerk. Ook vorig voetbalseizoen was deze club in de derde klasse voor de groen-witten een geduchte tegenstander.

In de voorlaatste uitwedstrijd kon Zeerobben zelfs bij een gelijkspel kampioen worden in Rijperkerk. Tot in de blessuretijd leek dit een feit te worden. Toch wist de thuisclub in de slotseconden de winnende treffer te produceren. Gelukkig maakten de Harlingers het thuis in de daaropvolgende thuiswedstrijd alsnog af door winst tegen Minnertsga. Door onder andere de winst op Zeerobben bezorgde Rijperkerk zichzelf wel een plaats in de nacompetitie. Het verhaal is bekend, ze wonnen en promoveerden ook naar deze mooie tweede klasse.

Tot nu toe presteren de gastheren van zaterdag uitstekend. Met twee overwinningen en vier gelijke spelen staat Rijperkerk 4 punten boven de gasten uit Harlingen. Met name de winst zaterdag in Surhuisterveen tegen ’t Fean ’58 maakte indruk. Grote bewondering voor deze club, die nog niet eerder zo hoog heeft gespeeld. Ze zijn de vertegenwoordigers van de juiste mentaliteit, met bescheiden middelen elke week topprestaties leveren. Wil Zeerobben aansluiting vinden bij de middenmoot, met onder andere de tegenstander van dit weekend, dan zal minimaal één punt gehaald moeten worden. Vertrouwen kunnen de mannen van Inne Schotanus putten uit de slotfase van de laatst gespeelde wedstrijd. Er ontbreken zaterdag wegens blessures enkele basisspelers, maar waarschijnlijk is de geblesseerd geraakte Pim Bleichrodt wel weer inzetbaar. Dezelfde spelers als afgelopen zaterdag zijn dus beschikbaar. De verwachting is een mooie en spannende strijd.

Programma zaterdag 2 november
Heerenveense Boys - ’t Fean ’58
Rijperkerk - Zeerobben
SVM Marknesse - Blauw Wit '34
Leeuwarder Zwaluwen - Waterpoort Boys
VVI - Veenwouden SC
Kollum - Trynwalden VC
Broekster Boys - CVVO

|Doorsturen

Buienradar



Agenda