Voetbal

Zeerobben toont karakter

Door Jeroen Pietersma
LEMMER ? Omgaan met de druk van de favorietenrol vergt naast goed voetbal ook inzet en vechtlust. Dat heeft het team van Schotanus deze wedstrijd overduidelijk laten zien. Ondanks de afwezigheid van een drietal vaste waarden en het snelle uitvallen van Ronald van der Heijden en Marijn Helfferich sleepte Zeerobben toch een terechte overwinning uit het vuur op sportpark De Rien in Lemmer. De brede bank betaalt zich uit, want de vervangers bleken geen verzwakking. Bovendien herken je de waarde van de vele oefenwedstrijden. Posities worden ogenschijnlijk gemakkelijk overgenomen.

Aderlating
De beginfase van deze aantrekkelijk wedstrijd was de voorbode van een heerlijke pot voetbal. Zowel de gasten als CVVO kregen een grote kans om de score al vroeg te openen. Maar Lourens Visser en aan de andere kant Albert Beuker beloonden zich zelf niet met een doelpunt. Dat deed Lars Rottiné in de 12e minuut wel. Uit een strak genomen corner mocht hij ongehinderd inkoppen en de 1-0 aan laten tekenen. Kort hierna was er een flinke aderlating voor Zeerobben, rots in de branding Ronald van der Heijden moest zich laten vervangen door Allard Sym Spenger. Dit had de nodige omzettingen tot gevolg. Marcel Visser verhuisde naar het centrum van de verdediging en Sprenger nam zijn positie op het middenveld over.

Ondanks tegenslag toch voorsprong
De Groenwitten herstelden snel van deze tegenslag. David van der Pol, op aangeven van Frank ten Hoeve, sneed het strafschopgebied binnen en via de binnenkant paal kwam de 1-1 op het scorebord. De elftallen waren in deze fase gelijkwaardig, met dit verschil, dat er van de voorwaartsen van Zeerobben meer dreiging uitging. Marijn Helfferich moest zich halverwege de eerste helft laten vervangen door Chekina Nzoko en ook hij paste zich naadloos aan het systeem aan. De 1-2 vlak voor rust was van grote schoonheid. Marcel Visser onderbrak een aanval van CVVO en meteen leverde hij een splijtende pass af op Higor da Silva, met een simpel lijkende tikje omspeelde hij de uitgelopen Danny Burgers en tergend langzaam rolde de bal in het net. Dezelfde speler had de voorsprong moeten vergroten toen hij vrij voor Burgers werd gespeeld, deze keer redde de doelman ten koste van een hoekschop.

Luis in de pels
De eerste aanval na de pauze leverde wel deze 1-3 voorsprong op. David van der Pol leek de bal kwijt te raken, maar heroverde hem op karakter en bereikte de vrijstaande Higor da Silva en die is ongenaakbaar gebleken bij dit soort kansen. Uit een corner maakte Kevin Potters vlak daarna de 2-3. De spanning weer terug. Maar de twee spitsen waren de luis in de pels van de verdediging van CVVO. Weer was het David van der Pol, die het de tegenstander dermate moeilijk maakte, dat hij Higor da Silva wist te bereiken. Deze zette de verdediger op het verkeerde been en beheerst legde hij de bal in de verste hoek, onbereikbaar voor Burgers. Een comfortabele 2-4 voorsprong, die nog bijna werd uitgebreid, toen David de doelman probeerde te verschalken met een schot van 35 meter. Met de vingertoppen kon Burgers de bal nog over tikken. Met lange ballen op de ingevallen targetman, Ton Haarman, probeerde CVVO de bakens te verzetten. De sterke verdediging met uitblinkers Marcel Visser en Patrick van der Veen bleef gemakkelijk overeind onder de druk. David van der Pol maakte aan alle twijfels een eind. Higor da Silva wurmde zich langs twee opponenten en bediende David op de rand van het strafschopgebied. Meedogenloos knalde hij Zeerobben naar de veilige 2-5.

Jarig
Dat scheidsrechter Van Tuinen in blessuretijd nog een strafschop toekende, is alleen vermeldenswaard, omdat Gerben Visser op zijn verjaardag nog een cadeautje mocht uitpakken in de vorm van een doelpunt. En daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-5.

Medekoplopers verliezen punten
Zeerobben doet goede zaken door zelf de altijd moeilijke uitwedstrijd in Lemmer te winnen en ziet medekoplopers punten verspelen. De competitie is nog in een pril stadium, maar het is wel prettig dat je je op deze manier hersteld na de teleurstelling van de eerste wedstrijd, zeker gezien de personele bezetting. Zaterdag a.s. wacht de tweede thuiswedstrijd tegen ’t Fean ’58.

Zeerobben : Jacob de Vries, Thimo Bosma, Patrick van der Veen, Ronald van der Heijden ( ’16 min. Allard Sym Sprenger), Erwin Bleeker, Marijn Helfferich ( ’35 min. Chekina Nzoko ), Marcel Visser, Frank ten Hoeve , Albert Beuker, Higor da Silva, David van der Pol

|Doorsturen

Buienradar



Agenda