Voetbal

Zeerobben thuis tegen CVVO

Door Jeroen Pietersma
Kan Zeerobben de druk opvoeren bij de medekoplopers? Dan moet zaterdag 30 januari in de thuiswedstrijd tegen CVVO drie punten aan het totaal toegevoegd worden. De wedstrijd van september 2015 in Lemmer won Zeerobben verdiend met 3-5. In een doelpuntrijk duel toonde Zeerobben karakter, na achterstand en het uitvallen van Ronald van der Heijden en Marijn Helfferich wisten zij toch het hoofd koel te houden. De overwinning viel ruim uit, maar enig fortuin mag ook in deze wedstrijd aan de gasten uit Harlingen toegeschreven worden.

In het vervolg van de competitie verloor CVVO alleen van de twee andere concurrenten voor de bovenste plaats en van runner-up Zuidhorn. Met deze gegevens zal trainer Inne Schotanus wel degelijk rekening moeten houden. Trouwens een wedstrijd tussen Lemmer en Harlingen is altijd al speciaal, al was het alleen om het feit, dat de vaste columnist met een belangrijk Zeerobben verleden in de havenplaats aan het IJsselmeer woont. Misschien kan toekomstige hoofdtrainer van Zeerobben Postma ook nog een bijdrage leveren als huidig trainer van Lemmer (zondag).
Zeerobben kan in ieder geval terugkijken op een goede start van de tweede competitiehelft door de 6-0 overwinning op Zwaagwesteinde. De gehele selectie lijkt fit te zijn en ook de schorsing van Dylan Drent zit erop. Dus Schotanus kan maar weer puzzelen. Krijgt Marijn Helfferich in de basis een vervolg van zijn goede spel en hebben we in David van der Pol een nieuwe rechtsbuiten. Allemaal vragen, die zaterdag om 14.45 uur beantwoord zullen worden. Het eerste elftal en de staf hoopt weer op een belangrijke ondersteuning van de Zeerobbenaanhang. En natuurlijk heten we de gasten uit Lemmer van harte welkom op het Oostersportpark. Wie weet krijgen we weer veel mooie doelpunten te zien.
Zaterdag 30 januari: Zeerobben-CVVO, aanvang 14.45 uur.

Programma tweede klasse I:
Zaterdag 30 januari
Broekster Boys-VVI
Hardegarijp-ONT
Heerenveense Boys-Zuidhorn
Nijland-Fean '58 't
VEV '67-Wâlde De
Zeerobben-CVVO
Zwaagwesteinde-Be Quick Dokkum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda