Voetbal

Zeerobben stelt in de tweede helft orde op zaken

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De eerste helft kende weinig hoogtepunten. De tweede helft vergoedde voor de kleumende toeschouwers veel, al hadden de supporters van de thuisclub een ander vervolg gehoopt. Zeerobben gaf na de thee wel thuis waar het in de eerste vijfenveertig minuten onder de maat presteerde. Ondanks grote inzet kon het team van trainer Ganpat het de gasten niet echt moeilijk maken. De 0 ? 1 van Higor da Silva vlak na rust viel wel op een zeer gunstig ogenblik. Zeerobben begon wat gemakkelijker te voetballen en maakte het karwei naar behoren af. Het manco bij Rijperkerk is het scorend vermogen, maar de verdediging van de Groen Witten stond in de tweede helft ook goed.

Een wereld van verschil tussen de twee helften. Het eerste deel had op een paar momenten na schriftelijk afgedaan kunnen worden. Een aantal Harlingers gaf niet thuis en Rijperkerk was niet bij machte om Zeerobben bij de keel te grijpen. In de tiende minuut was de voorzet van Jens Bakker op maat, maar voorstopper Sietse Jan Smidstra kon zijn hoofd er niet goed onder krijgen en dus verdween de bal ruim naast. Even later brak Patrick Amels over rechts door en zijn inzet werd door Redmer Jorna voor de voeten van Higor da Sliva gebokst, diens schot werd door Rutger Bosch geblokt. Na een half uur weer een mogelijkheid voor de Rijperkerksters. Op een diep gespeelde bal van Jens Bakker kwam Jacob Andringa een teenlengte te kort. De wil bij de bezoekers uit Harlingen was er wel , maar de eindpass ontbrak. Dus wel dreiging maar geen kansen. Logisch, dat de 0 – 0 halverwege op het scorebord stond.

Meteen na het eerste fluitsignaal van de strak leidende leidsman Mesbah liet Zeerobben zien, dat ze wel voor de drie punten kwamen. Werd er in eerste instantie nog een kans gemist, de afvallende bal werd goed opgepakt door Adnan Jarjour. Hij sneed naar binnen en bediende Higor da Sliva in het strafschopgebied, Higor aarzelde geen moment en drukte de 0 – 1 af met een geplaatst schot. Hierop volgde een periode, waarin Rijperkerk sterk aandrong soms leuk combineerde, maar weer geen vuist kon maken. Het tempo van de wedstrijd ging omhoog en ook voor het doel van Jorna konden Higor da Silva en Dylan Drent niet het gaatje vinden om verder afstand te nemen. Patrick van der Veen kwam voor de moegestreden Marcel Visser en moest de gevaar van het jonge talent Diederik Andringa indammen. Verdedigend gaven de Groen – Witten weinig weg en in de counter was Patrick Amels bijna succesvol, hij wipte de bal over Jorna heen maar de bal kon nog voor de doellijn weg getikt worden.

Kort daarop werd David van der Pol op snelheid aangespeeld en hij omspeelde de keeper en plaatste de bal in het lege doel. Met nog een kwartier te spelen en 0 – 2 , waren de gastheren niet meer in staat enig gevaar te stichten voor het doel van de foutloos keepende Theo Nota. Helemaal toen 5 minuten later uit een verre ingooi van Dylan Drent David van der Pol met een gave voorzet Patrick Amels aanspeelde. Hij nam de bal in één keer op zijn pantoffel, diagonaal hard plofte de bal achter de kansloze Jorna. Met nog vijf minuten te spelen maakte de voor Higor da Silva ingevallen Marijn Helfferich er nog 0 – 4 van. Zijn harde schuiver raakte een polletje en over de graaiende handen van Redmer Jorna verdween de bal pardoes in het net. In blessuretijd maakte Rijperkerk er nog 1 – 4 van. Onur Tekbas trok van links scherp voor en Rinze Scholte redde de eer voor Rijperkerk.

Zeerobben behaalt een verdiende overwinning en maakt na rust het verschil. De vele Harlinger supporters gingen met een goed gevoel het Paasweekend in. Maandag wacht een voor zijn laatste kans vechtend Kollum.

Voor Zeerobben speelden : Theo Nota, Chekina Nzoko ( ’45 min. Reinier van der Stap ), Jordy Torenbeek, Gideon Vellinga, Adnan Jarjour, Dylan Drent, Marcel Visser ( ’65 min. Patrick van der Veen ), Higor da Silva ( ‘70 min Marijn Helfferich ) Patrick Amels, Frank ten Hoeve, David van der Pol.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda