Voetbal

Zeerobben start pre-voorbereiding

Door Jeroen Pietersma
Vanwege de late vakanties in het Noorden en het feit dat de KNVB daarop inspeelde door de start van de competities en bekerwedstrijden naar september te verplaatsen, zal er sprake zijn van een relatief lange zomerstop voor de voetballers. Het is mede om die redenen dat de A-selectie van Zeerobben een tussentijdse trainingsweek heeft ingelast. Een mooie gelegenheid om ook alvast kennis te maken met de nieuwe spelers binnen de groep.

De eerste training was dinsdagavond, gevolgd door een tweede training op donderdag. Morgen, zaterdag 8 juli volgt dan een oefenwedstrijd uit bij derde divisionist ONS BOSO Sneek. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.

De eerste training werd bezocht door zestien spelers, waaronder de nieuwelingen uit eigen jeugd, te weten Brent de Groot en Armando Zwart, alsmede de nieuwelingen van buiten, zijnde Yander Zandbergen van Flevo Boys en Jan Dirk van Looy van Lemmer.
Op 17 augustus wordt dan gestart met de tweede fase van de voorbereiding met diverse oefenwedstrijden en natuurlijk het eigen Caspar de Robles toernooi. Het volledige wedstrijdprogramma voor de voorbereiding ziet er als volgt uit:
Dinsdag 22 aug. Zeerobben-Drachten
Zaterdag 26 aug. Caspar de Robles toernooi
Zaterdag 2 sept. 1e bekerronde
Dinsdag 5 sept. Zeerobben-LSC 1890
Zaterdag 9 sept. 2e bekerronde
Woensdag 13 sept. Zeerobben-GAVC (?)
Zaterdag 16 sept. 3e bekerronde
Zaterdag 23 sept. Start competitie

Competitie- en bekerindeling Zeerobben 1
Eerder deze week maakte de KNVB de indeling van de competities bekend, alsmede de loting van de voorronde beker, die als gebruikelijk weer in poulevorm gespeeld wordt. De indeling van de competitie was in grote lijnen te voorspellen. Grote vraag was alleen welke van de meest zuidelijk gelegen clubs in de eerste klasse Oost zou worden ingedeeld. Dat is uiteindelijk Flevo Boys uit Emmeloord geworden, daar waar ook Noordscheschut tot de keuzemogelijkheid behoorde. Dat resulteert voor Zeerobben dan in de volgende indeling: Balk; Be Quick D; Blauw Wit ’34; Buitenpost; Drachtster Boys; Gorecht; Groningen; Noordscheschut; Olde Veste ’54; Oranje Nassau Groningen; PKC ’83; Winsum; VEV ’67; Zeerobben. Een hele mooie en voor Zeerobben ook zeer uitdagende competitie.
Gelijktijdig met de competitie indeling werd ook de bekerloting gepubliceerd. Zeerobben werd daarbij gekoppeld aan Sint Annaparochie (2e klas zondag), GAVC (1e klas zondag) en sc Stiens (2e klas zaterdag). Het wedstrijdprogramma volgt nog. Mogelijk dat deze bekerloting een streep door de geplande oefenwedstrijd tegen GAVC gaat zetten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda