Voetbal

Zeerobben start met voorbereiding

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor velen zijn de vakanties nog maar net begonnen en voor anderen moet het zelfs nog beginnen. Maar toch gaat voor de A-selectie van Zeerobben het seizoen 2014-2015 aanstaande maandag 28 juli om 20.00 uur al van start met de eerste training. De technische staf onder leiding van hoofdtrainer Inne Schotanus verwacht dan een grote en ambitieuze groep spelers aan de start voor een nieuw seizoen vol uitdagingen.

In de eerste week zal er drie keer worden getraind (maandag, dinsdag en donderdag), waarna op zaterdag 2 augustus al de eerste oefenwedstrijd wacht tegen zondag derdeklasser Woudia uit Westwoud. Aangezien het eigen complex nog niet bespeeld kan worden zal deze wedstrijd plaatsvinden op het terrein van SWZ BOSO te Sneek. Aanvang 14.30 uur. ?Naast de vele trainingen die in augustus op de rol staan zullen onderstaande oefenwedstrijden gespeeld worden: 9 augustus NOK – Zeerobben 14.30 uur; 12 augustus Berlikum – Zeerobben 20.00 uur en 16 augustus Zeerobben – Oudehaske 14.30 uur en ’s avonds LSC – Zeerobben 19.30 uur.

Vervolgens zullen de bekerwedstrijden volgen in de voorronde-poule: 23 augustus AVC – Zeerobben 15.00 uur; 26 augustus Zeerobben – FC Birdaard 20.00 uur en 30 augustus Zeerobben – Nijland 14.30 uur.

?Op zaterdag 6 september is de start van de competitie. Zeerobben begint dan met een thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. Meteen al een topper en een ware krachtmeting. Op voorhand behoren de Leeuwarders immers tot de kanshebbers in de tweede klasse. Net als die andere Leeuwarder ploeg Blauw Wit ’34 overigens, die het niet lukte om via de na-competitie te promoveren naar de eerste klasse. Datzelfde is ook van toepassing op het Lemster CVVO dat hard op weg leek naar promotie, maar het onverwacht aflegde tegen LTC uit Assen. CVVO maakte vorig seizoen veel indruk, dus van hen wordt ook het komende seizoen veel verwacht.

Of we met deze drie ploegen de kanshebbers hebben benoemd is twijfelachtig, want de tweede klasse herbergt opnieuw veel outsiders. Wat te denken van degradant Oeverzwaluwen? Zij nemen een aantal jaren ervaring uit de eerste klasse mee en dat zou een factor van belang kunnen zijn. Maar ook SC Veenwouden, al een paar jaar subtopper, zal weer hoge ogen kunnen gooien. Net als Heerenveense Boys natuurlijk. En hoe liggen de kansen voor de promovendi Be Quick Dokkum, Hardegarijp en De Walde? En hoe moeten we Zeerobben inschalen? Kortom, het belooft een interessant seizoen te worden en de vroege start van aanstaande maandag zal nodig zijn om de ploeg te formeren en klaar te stomen voor deze loodzware competitie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda