Voetbal

Zeerobben start kleutervoetbal

Door Jeroen Pietersma
Alweer ruim vijf jaar geleden is de jeugdafdeling van Zeerobben gestart met voetbal voor 5- en 6-jarigen onder de naam Waddenrobkes. De kinderen spelen elke zaterdag op het eigen sportcomplex in een vertrouwde en veilige omgeving wedstrijdjes tegen leeftijdsgenoten. Deze competitie is zeer populair zowel bij spelers als bij ouders en familieleden. Daarom is Zeerobben toe aan de volgende stap. Het introduceert binnenkort ?Kleutervoetbal?.

Bewegen en spelen is erg belangrijk voor jonge kinderen. Beide aspecten vind je natuurlijk terug in het zeer populaire voetbalspelletje. Jong geleerd is oud gedaan. Zeerobben wil daarom de kinderen van 4 en 5 jaar kennis laten maken met het voetbal. De vereniging heeft daartoe contact gezocht met de basisscholen in Harlingen/Midlum en wil voor de kleuterklassen een ware ‘kleutervoetbal clinic’ gaan organiseren. De scholen reageerden zeer enthousiast en doen graag mee aan dit project.

Zeerobben gaat voor de kleuters een leuke ochtend of middag organiseren op het Oostersportpark. Aan de hand van ervaren trainers wil de club de kleuters kennis laten maken met de bal, een écht voetbalveld, de goaltjes en nog veel meer. Het doel is natuurlijk om de kleuters (en ouders) spelenderwijs kennis te laten maken met bewegen, de sport voetbal, de vereniging Zeerobben maar met name ook om met elkaar een leuke ochtend of middag te beleven. Zeerobben gaat dan ook met ingang van het seizoen 2016-2017 4-jarige voetballers aannemen bij de club. Zij hoeven nog geen contributie te betalen maar kunnen wel elke woensdagmiddag lekker komen voetballen op het Oostersportpark. De 5-jarige voetballers kunnen meteen doorstromen naar de Waddenrobkes. De trainingen worden verzorgd op één van de kunstgrasvelden. Gedurende de wintermaanden wordt er uitgeweken naar de Waddenhal.

Het (voorlopige) schema van de voetbalclinics ziet er als volgt uit:
20 mei 10.30 uur OKC het Noorderlicht
25 mei 10.45 uur cbs Prins Johan Friso
1 juni 10.30 uur IKC ’t Wad
8 juni 10.30 uur IKC Middelstein
8 juni 10.30 uur cbs de Diamant
Wellicht dat er nog meer basisscholen aanschuiven en meedoen aan dit project.

Op vrijdag 20 mei aanstaande zal dus de eerste clinic voor de kleuters georganiseerd worden. Dat zal voor velen best wel spannend zijn. Het is aan Zeerobben om die spanning snel weg te nemen en de kinderen een leuke ochtend met veel sport, spel en plezier te laten beleven. Er zal een fotograaf aanwezig zijn om een ander vast te leggen want het zal voor velen wellicht een eerste stap zijn naar een glansrijke voetbalcarrière… Zeerobben is er klaar voor.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda