Voetbal

Zeerobben-staf klaar voor 2017/2018

Door Jeroen Pietersma
Bij de jeugd zette Zeerobben onlangs een belangwekkende stap voorwaarts met de benoeming van Koos Heising tot Hoofd Jeugdopleidingen. Ondertussen werd ook hard gewerkt aan de bezetting voor de staf bij de Senioren en ook zijn inmiddels spijkers met koppen geslagen.

Hoofdtrainer Arjen Postma heeft een doorlopend tweejarig contract, dus die zien we ook volgend seizoen de kar trekken bij de A-selectie. Tot zijn nieuwe assistent is benoemd Johan van Slooten, die inmiddels al ruim vier jaar in dienst is als verzorger. Johan gaat dus een dubbelfunctie vervullen op de bank bij het eerste elftal: assistent trainer/verzorger. Daarnaast gaat Johan volgend seizoen ook nog Vrouwen 1 trainen. Hij krijgt een volle agenda, met op maandag zijn verzorgingsspreekuur en assistentie bij de training, op donderdag training Vrouwen 1 en aansluitend weer assistentie bij de training en tot slot op zaterdag op de bank bij het eerste elftal. Daarnaast heeft hij nog een ‘bijbaan’ als hoofdtrainer van zondag derdeklasser Oerterp. Hoezo voetbaldier?

Ook met keepertrainer Anthoon Elsinga bereikte Zeerobben overeenstemming over voortzetting van zijn werkzaamheden. De keepers blij; Zeerobben blij.

Verder kiest Zeerobben voor een nieuwe benadering (en benaming) van de B-selectie. Het niveau dat het eerste elftal ten toon spreidt, maakt het steeds moeilijker voor aanstormende jeugd om vanuit de JO19 direct de stap te maken naar het eerste elftal. Een tussenfase lijkt wenselijk en dat gaat Zeerobben invullen door in feite de jeugdopleiding te verlengen met de instelling van een groep JO23 die als Beloftenteam de positie van het tweede elftal in de competitie zullen innemen. De samenstelling van de groep zal voornamelijk bestaan uit jong senioren en nieuwkomers uit JO19, allemaal jongens die de tijd én de begeleiding krijgen om door te kunnen groeien naar de A-selectie, op zaterdag aangevuld met spelers uit die A-selectie die terugkomen van blessures en/of schorsingen of om andere redenen wedstrijdritme moeten houden.
Als gevolg van deze andere benadering ging Zeerobben op zoek naar een in dit profiel passende trainer met de ambities om jong senioren door te laten groeien richting het eerste elftal. En de oplossing lag heel dicht bij huis: Camaru van Oostveen. Ook al zo’n voetbaldier die de afgelopen jaren al hoofd jeugdtrainer was op het Oostersportpark. Als trainer gaat Camaru dus ook een belangrijke stap maken in zijn carrière. Gezien zijn ervaringen als speler op hoog amateurniveau en als jeugdtrainer bij Blauw Wit ’34 en Zeerobben moet Camaru in staat worden geacht de brug te leggen tussen het jeugdvoetbal op hoofdklasseniveau en het seniorenvoetbal op niveau tweede klas of hoger.
Het zal de oplettende lezer zijn opgevallen dat hierin ook aansluiting ligt bij het opschroeven van het niveau van de jeugdopleiding, mede middels de het nieuwe Hoofd Jeugdopleiding. Zeerobben wil vanuit de jeugd dusdanig opleiden dat uiteindelijk jaarlijks enkele zelfopgeleide spelers kunnen doorstoten naar het op niveau acterende eerste elftal. Voor het realiseren van die ambitie is het noodzakelijk steeds meer gediplomeerde trainers aan te stellen bij de jeugdteams. Het jeugdbestuur heeft ook die bezetting bijna rond. Binnenkort meer nieuws daarover.
Met Kerst Heida, thans assistent trainer bij de A-selectie, is Zeerobben nog in gesprek over de invulling van een technische functie binnen de staf.

Al met al is Zeerobben al vroeg klaar voor het volgende seizoen. Dan kan nu eerst alle aandacht worden gericht op de tweede seizoenshelft en tegelijkertijd met rust en zekerheden worden toegewerkt naar het seizoen 2017/2018.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda