Zeerobben speelt oefenwedstrijd met twee gezichten

HARLINGEN - Het voetbalseizoen 2014/2015 is begonnen voor tweedeklasser Zeerobben. Tegenstander derdeklasser Woudia uit Westwoud (Noord-Holland) bleek in de eerste helft een taaie tegenstander, getuige de 0?2 achterstand na 45 minuten, maar in de tweede helft werd deze omgebogen in een ruime overwinning: 6-2.

Onder tropische omstandigheden waren beide teams te gast in Sneek op het sportterrein van Sneek Wit Zwart, dit in verband met vernieuwingen van de velden op het Oostersportpark. De eerste kansje waren voor de Harlingers, maar de scherpte ontbrak nog. Woudia daarentegen benutte de enige twee mogelijkheden wel. Vandaar de ruststand 0–2.

Na de thee kwam Zeerobben met zeven jonge vervangers op het veld. Er werd scherper gedekt en vroeger gestoord en dat resulteerde in de vijfde minuut in 1–2; doelpuntenmaker David van der Pol na goed aangeven van Patrick Amels. Laatstgenoemde nam een minuut later de 2–2 voor zijn rekening. Een boogballetje was de keeper van Woudia te machtig.
Na een kwartier maakte Adnan Harhour 3–2. Het verzet was gebroken en misschien was de Sneekweek daar wel debet aan. Woudia had in Sneek het trainingskamp gepland en de openingsavond van dit zeilfestijn was waarschijnlijk wel erg gezellig. Marijn Helfferich maakte na een solo beheerst de 2–4 en na een bekeken passje van Adnan was hij weer succesvol: 2–5. De 6–2 kan volledig op het conto van Adnan geschreven worden. Hij creëerde zelf de mogelijkheid en maakte deze degelijk af.

De eerste helft startte Inne Schotanus met ‘oudgedienden’ van afgelopen jaar. Arjen Veenstra, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Ane Schaap, Patrick van der Veen, Gideon Vellinga, Albert Beuker, Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp, David van der Pol, Justin Rienks.
In de tweede helft kwamen de volgende tien spelers als vervangers in het veld. Marijn Helfferich, Pim Bleichrod, Steven Beuker, Reinier van der Stap, Allard Sym Sprenger, Leon Odinga, Adnan Harhour, Rocco Zwart, Frank Pietersma, Lùtsen Smits.
Conclusies trekken na één wedstrijd is onmogelijk, maar toch leuk om te zien dat alle spelers zich goed hebben kunnen presenteren. Nieuwkomer Adnan heeft zijn visitekaartje afgegeven met twee doelpunten en een assist. Waarschijnlijke basisspelers Marcel Visser (wel al trainen maar nog geen wedstrijddruk) en Dylan Drent (als topkaatser niet te veel belasten) ontbraken dus nog. Om gevleugelde woorden uit de voetbalhistorie te gebruiken: het is een mooi stel. En wie weet waar dit kan eindigen, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Volgende week tegen NOK en QVC.