Zeerobben overklast Zwaagwesteinde

ZWAAGWESTEINDE ? Zeerobben herstelde zich op Sportpark ?De Wieken? in De Westereen prima van de valse start van de competitie een week eerder tegen Nijland. Met een eclatante 0-6 overwinning op promovendus Zwaagwesteinde stapten de mannen van trainer Inne Schotanus voldaan van het veld. Schotanus had twee wijzigingen in de basiself doorgevoerd: Frank Ten Hoeve voor Albert Beuker en David van der Pol voor Allard Sym Sprenger. Daardoor speelde Zeerobben eigenlijk met vier spitsen vanmiddag, David van der Pol en Higor Da Silva als diepste spitsen en Dylan Drent vanaf rechts en Patrick Amels vanaf links als opkomende mannen. Het was dan ook gelijk duidelijk met wat voor intenties Zeerobben naar Zwaagwesteinde was gekomen.

Moeizame eerste helft
In de eerste helft laat Zeerobben zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Er wordt keurig opgebouwd via de beide backs Thimo Bosma en Erwin Bleeker of er wordt vanuit het centrum via Patrick van der Veen en Ronald van der Heijden geprobeerd het middenveld op te zoeken. Beide middenvelders Marcel Visser en Frank Ten Hoeve laten zich regelmatig even op eigen helft terugzakken om de verdedigers afspeelmogelijkheden te geven. Hierdoor krijgen beide buitenspelers, Patrick Amels vanaf links en Dylan Drent vanaf rechts, veel ruimte om een actie te maken of de spitsen te zoeken. Maar in de eerste twintig minuten blijft het bij enkele speldenprikken van Zeerobben via Patrick Amels met een schot net naast de goal en David van der Pol met een schotje in de handen van de keeper.

Zwaagwesteinde kan hier weinig tegenover zetten en heeft vanaf het begin al regelmatig een overtreding nodig om Zeerobben af te stoppen, met als gevolg een aantal vrije trappen. Uit een van die vrije trappen is het Dylan Drent die de bal vanaf de linkerkant van het veld ver bij de tweede paal indraait en daar is het Higor Da Silva die Zeerobben in de twintigste minuut koppend op 0-1 brengt. Na een klein half uurtje spelen is het Patrick Amels die met een vervelende hamstringblessure het veld moet verlaten en voor hem komt Allard Sym Sprenger in de plaats. Het vervolg van de eerste helft kenmerkt zich door een te laag tempo, waardoor Zeerobben niet in staat is om de score verder op te voeren met een 0-1 ruststand als gevolg.

Sprankelende tweede helft
Hoe anders is de tweede helft. Zeerobben komt ongewijzigd uit de kleedkamers en binnen tien minuten beslist David v/d Pol het duel met twee doelpunten. De eerste, na zo’n vijf minuten gespeeld te hebben, is nog enigszins gelukkig. David jaagt goed door op de laatste man van Zwaagwesteinde, die probeert op te ruimen, maar de bal tegen het uitgestoken been van David aantrapt en zo caramboleert het kleinood langs de keeper in het doel: 0-2. Een paar minuten later is het een prachtige crosspass van links naar rechts van Marcel Visser over de verdediging van Zwaagwesteinde waarop David v/d Pol goed anticipeert. Hij laat de bal een keer stuiteren, neemt hem vervolgens fantastisch op de pantoffel en schiet hem langs de kansloze keeper in de verre hoek: 0-3 en wedstrijd beslist.

Maar na deze goal meemt Zeerobben wat gas terug en kan Zwaagwesteinde er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Een levensgrote kans van de spits van Zwaagwesteinde wordt door de foutloos keepende Jacob De Vries met een katachtige redding tot corner verwerkt. Hierna pakt Zeerobben de draad weer op en na de dubbele wissel van Mark van Eijk en Albert Beuker voor Higor Da Silva en Frank Ten Hoeve wacht het publiek van Zeerobben nog een prachtig slotakkoord met drie mooie doelpunten.

De 0-4 is een goed over de muur gemikte vrije trap van Dylan Drent van een meter of twintig. Vervolgens is het diezelfde Dylan die de bal vanaf rechts strak en laag voorzet. David van der Pol is er bij de tweede paal als de kippen bij om zijn derde van de middag aan te laten tekenen, 0-5. Kort daarna is het dan weer David die de aangever is en een strakke inspeelpass slim over de buitenkant van de voet laat rollen, waarop Allard Sym Sprenger uitstekend reageert en zo een vrije doortocht heeft naar de keeper. Allard Sym faalt niet, schiet de bal met z’n chocoladebeen strak in de korte hoek en bepaalt daarmee de eindstand op 0-6.

CVVO uit
Volgende week gaan de Robben op bezoek bij CVVO uit Lemmer, die zaterdag hun eerste punt van de competitie behaalden uit bij de Heerenveense Boys. Daar zal Zeerobben proberen om het goede spel van de tweede helft van vanmiddag een passend gevolg te geven.