Voetbal

Zeerobben organiseert Caspar de Robles Toernooi

Door Jeroen Pietersma
Al maanden is een werkgroep binnen Zeerobben op de achtergrond druk bezig met de organisatie van een aansprekend voetbaltoernooi voor de stad Harlingen tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017. De organisatie is al in een vergevorderd stadium en komt daarom nu naar buiten met meer informatie over dit prestigieuze toernooi. Zaterdag 13 augustus gaat het toernooi van start op het Oostersportpark.

Waarom de naam Caspar de Robles?

Iedereen kent De Stenen Man op de Westerzeedijk. Maar de historie? Na de Allerheiligen vloed op 1 november 1570 was een groot deel van de dijken rondom Harlingen beschadigd. De toenmalige stadhouder van Friesland, Caspar de Robles, kreeg de Friezen op één lijn om de dijken te herstellen. In 1576 is het monument op de zeedijk bij Harlingen neergezet, met een kop naar het zuiden en een kop naar het noorden. Het monument is niet meer weg te denken uit Harlingen. Dit moet voor het toernooi ook gaan gelden.

Het doel van de organisatie die bestaat uit Dick v.d. Galien, Richard v.d. Kooi, Arjen Miedema, Wim de Keijzer en Peter Jaspers is om tot een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi te komen met zeer gerenommeerde verenigingen die door deelname aan dit toernooi de voorbereiding op de competitie goed kunnen afsluiten.

Zeerobben is erin geslaagd om voor het eerste Caspar de Robles toernooi een sterk deelnemersveld vast te leggen en naast het vlaggenschip van de organiserende vereniging hebben de volgende verenigingen aangeven graag acte de présence te geven op zaterdag 13 augustus 2016:

Naam vereniging, Plaats, Indeling (huidig seizoen)
HVV Hollandia, Hoorn, Zondag Hoofdklasse C
LAC Frisia 1883, Leeuwarden, Zondag 2e Klasse K
FVC, Leeuwarden, Zondag 1e Klasse F
Drachtster Boys, Drachten, Zaterdag Hoofdklasse C
BCV, Bergum, Zaterdag 1e Klasse E
D’Olde Veste, Steenwijk, Zaterdag 1e Klasse E
CVV Oranje Nassau, Groningen, Zaterdag 1e Klasse E

De hierboven genoemde verenigingen zijn allemaal gerenommeerde clubs die al een aantal jaren behoorlijk aan de weg timmeren om stabiele voetbalverenigingen te worden die de komende jaren op 1e klasse of op Hoofdklasse niveau uit willen komen. Een ambitie die Zeerobben natuurlijk ook nastreeft en daar ook nadrukkelijk mee bezig is. Ook zullen twee oud spelers van Zeerobben terugkeren naar het Oostersportpark. Gideon Vellinga, jarenlang speler van ons eerste elftal en sinds vorig jaar deel uitmakend van de 1e selectie van D’Olde Veste uit Steenwijk die een sterk seizoen achter de rug hebben. Ook de huidige topscoorder van het eerste elftal David van der Pol zal te zien zijn op het Oostersportpark, echter niet in de groen witte kleuren van Zeerobben maar in het oranje shirt en zwarte broek van CVV Oranje Nassau uit Groningen, kampioen van de zaterdag 1e Klasse E en dus komend seizoen uitkomend in de hoofdklasse. Mooi om deze twee ‘Zeerobben’ jongens weer te mogen begroeten op het Oostersportpark.

Sponsors en vrijwilligers
Het Caspar de Robles toernooi zal zeker gebruik moeten maken van sponsoren die dit initiatief willen ondersteunen. Spontane sponsoren kunnen zich natuurlijk altijd melden bij de organisatie. Nu is het zaak om de puntjes op de i te zetten voor de werkgroep zodat de stad Harlingen op 13 augustus kan genieten van alweer een sportief hoogtepunt.
Dus ‘save the date’ zaterdag 13 augustus 2016.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda