Voetbal

Zeerobben op herhaling naar Tonego

Door Jeroen Pietersma
Als het weer geen roet in het eten gooit, gaat Zeerobben morgen een hernieuwde poging doen om in Luttelgeest aan te treden tegen de plaatselijke trots Tonego. Twee weken geleden werd die wedstrijd op uiterst dubieuze wijze afgelast, zeer tot ongenoegen van Zeerobben.

Inmiddels heeft Zeerobben overigens wel weer een geslaagde zaterdag achter de rug toen koploper Veenwouden vorige week verloor van Hardegarijp en het zelf won van Be Quick Dokkum. Er gloort weer hoop op terugkeer van spanning bovenin, maar daarvoor is het dan wel een absolute noodzaak dat wedstrijden tegen de - met alle respect - mindere goden in de tweede klasse I gewonnen worden. Morgen is zo’n wedstrijd. Het gevaar van onderschatting en/of gemakzucht ligt altijd op de loer en dat kan Zeerobben zich gezien de nog altijd relatief grote achterstand op Veenwouden gewoonweg niet permitteren.

De grootste druk ligt morgen misschien wel bij Veenwouden, dat het moet opnemen tegen De Walde, toevallig vorige week winnaar op bezoek bij Tonego. Het was de eerste overwinning van De Walde dit seizoen en het zou zomaar kunnen... Juist dan is het zaak voor Zeerobben om geen schade op te lopen tegen het ongetwijfeld ook op wraak beluste Tonego. Zij hebben de punten heel hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Helemaal compleet zal Zeerobben morgen niet zijn. Kristian Feenstra zit zijn laatste wedstrijdschorsing uit. Albert Beuker heeft zijn schorsing er weliswaar weer opzitten, maar hij wordt in het strafbankje vervangen door Pieter Westra, die tegen Be Quick tegen de fatale gele kaart aanliep. Het mag allemaal weinig uitmaken. Zeerobben gaat met elf man aantreden die maar één opdracht hebben: winnen.
Aanvang van de wedstrijd in Luttelgeest is 14.30 uur.

Het inhaalprogramma voor morgen
VVI – sc Stiens?De Walde – Veenwouden?Nijland – CVVO?Tonego – Zeerobben?

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda