Voetbal

Zeerobben ontmoet sterke debutant De W?lde

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een goede start van 2015 voor Zeerobben (twee keer winst) en dat geldt eveneens voor de tegenstander De W?lde uit Oudega: thuis 4-1 tegen Kollum en uit tegen Rijperkerk 0-3. Daardoor hebben ze de onderste regionen verlaten en behoren ze tot de middenmoot in de tweede klasse I. Voorwaar geen slecht resultaat voor de debutant.

In de thuiswedstrijd, oktober vorig jaar, mocht de equipe van trainer Inne Schotanus niet mopperen, dat met rust een 2–0 op het scorebord stond. Het had heel anders kunnen gaan als De Wâlde de geboden kansen in het begin van de wedstrijd had benut. Maar ja, ‘als’… De eindstand 4-0 doet vermoeden dat het een gemakkelijke overwinning was. Maar de werkelijkheid was wel even anders. Toch werd er, ondanks een rode kaart voor Zeerobben wel verdiend gewonnen. Maar van enige onderschatting zal beslist geen sprake zijn, gezien deze wedstrijd.

Op de ranglijst neemt Zeerobben een vierde plaats in met 6, 3, 1 punt(en) achterstand op respectievelijk Leeuwarder Zwaluwen, Blauw Wit ’34 en Be Quick Dokkum, met nog twaalf te spelen. Voor de aansluiting met deze top moeten de drie punten wel mee naar Harlingen. Voor wat de periodes betreft staat Zeerobben gedeeld eerste in de tweede periode en geldt de wedstrijd van zaterdag al weer voor de derde periode. Met een bijna complete selectie kan Schotanus weer de sterkst mogelijk opstelling maken. Met De Wâlde in de ‘winning mood’ als tegenstander zal dat ook nodig zijn. Vertrouwen in een goede afloop hebben de trouwe supporters zeker wel.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda