Voetbal

Zeerobben ontmoet pittige tegenstander

Door Jeroen Pietersma
Buitenpost is zeker geen onbekende voor de Harlingers. Hun laatste confrontatie was in het seizoen 2010/2011 (uit 1-1/thuis 0-1). In dat voetbalseizoen degradeerde Zeerobben naar de derde klasse en promoveerde Buitenpost als kampioen naar de eerste klasse. Daar zijn ze tot op heden ook in gebleven, hoewel de aspiraties om hoger op te komen niet als ongewenst mag worden beschouwd.

Vorig jaar eindigde Buitenpost op de vierde plek en speelde nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse zonder succes. Wel kwamen ze in de beker als echte cupfighters naar voren. Ze vonden eind augustus tegen Genemuiden hun Waterloo en waren dichtbij een stunt om zich te kwalificeren voor de tombola tegen profclubs. Hun laatste bekerervaring, afgelopen dinsdagavond, was minder tot de verbeelding sprekend. In Leeuwarden werd er verloren van Blauw Wit ’34 met 3-0.

Zeerobben daarentegen kwam met een benauwde 1-2 uit tegen Stiens wel een ronde verder. Trainer Postma zag zich genoodzaakt om een aantal A-junioren mee te nemen naar Stiens. Eén van hen, Brent de Groot, mag zich al een beetje tot de vaste kern gaan rekenen, nu Jan Dirk van Looy nog geblesseerd langs de kant moet blijven. Een dominant Zeerobben liet Stiens terugkomen in de wedstrijd met als gevolg dat ze nog vol gas moesten gaan om het stugge Stiens van zich af te schudden.
In de competitie staat Buitenpost op de tweede plek achter Drachtster Boys. Met soms verrassende resultaten tegen de minder goeden uit de eerste klasse. Toch blijft de ploeg uit Oost-Friesland tot de kampioenskandidaten behoren en zullen de Groen Witten alle zeilen moeten bijzetten om met een goed resultaat naar Harlingen terug te keren. Buitenpost is gebrand op een goede uitslag na de zeperd in Leeuwarden. Zeerobben zal zijn middenmootpositie willen verstevigen. Met de geweldige steun van de vaste kern supporters kan de equipe van Postma/Attema boven zich zelf uitstijgen, met name tegen een tegenstander van dit formaat. We zijn benieuwd en zullen het zien op het sportpark ‘de Swadde’ in Buitenpost. Buitenpost – Zeerobben, aanvang 14.30 uur.

Programma eerste klasse E:
Zaterdag 2 december 2017 
VV Balk-CVV Oranje Nassau G
Blauw Wit '34-Drachtster Boys
VV Buitenpost-Zeerobben
VV Gorecht-Be Quick Dokkum
VV Noordscheschut-VEV '67
PKC '83-d'Olde Veste '54
VV Winsum-VV Groningen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda