Voetbal

Zeerobben naar jubilerend VEV?67

Door Jeroen Pietersma
De tweede wedstrijd voor Zeerobben is uit tegen VEV?67, die in seizoen 2015/2016 het kampioenschap in de tweede klasse E opeiste. Ze pakten toen de titel op het Oostersportpark in Harlingen. Zeerobben strandde dat seizoen in de nacompetitie.

VEV’67 viert in hetzelfde weekend, waarin ze tegen Zeerobben spelen, hun Jubileumfeest op het Sportpark Oost-Indië te Leek. Zoals de officiële benaming cvv VEV’67 al aan geeft, bestaat de vereniging 50 jaar en is de voetbalafdeling uit de gymnastiekvereniging Vlug en Vaardig voortgekomen. Op verzoek van VEV’67 is het tijdstip van aanvang verlaat naar 16.30 uur! Zeerobben heeft natuurlijk hieraan gehoor gegeven en feliciteert de jubilaris.

De gastheren uit Leek leden vorige week in Dokkum tegen Be Quick D. een 1-0 nederlaag. Zij zullen zich willen revancheren en het Jubileumfeest extra luister willen bijzetten door een overwinning. Dus de opdracht van de equipe van Postma/Attema is niet eenvoudig en ze kunnen de borst maar nat maken. Als steun, voor zover je daarvan kan spreken, is de uitslag in Leek van twee jaar terug. Tot kort voor tijd leidde Zeerobben, maar in de slotfase werd het alsnog 2-2. Winst was een gestolen driepunter geweest, zo luidde het verslag van deze wedstrijd.
De debutant had een vertrouwenwekkende start door de winst op Balk, maar de waarde hiervan zal pas later duidelijk worden. Toch heeft Zeerobben met name in de tweede helft met goed spel ook de achterban enigszins gerustgesteld en zij zullen met enthousiasme richting Groningen reizen. Deze ondersteuning zullen de groenwitten uit Harlingen goed kunnen gebruiken.
Zaterdag 30 september, VEV’67-Zeerobben, aanvang 16.30 uur!

Programma in de eerste klasse E :
d' Olde Veste'54-Drachtster Boys
Noordscheschut-vv Winsum
Balk-Groningen
Blauw Wit '34-PKC'83
Gorecht-Buitenpost
Oranje Nassau-Be Quick D
VEV'67-Zeerobben

|Doorsturen

Buienradar



Agenda