Zeerobben MO19-1 kansloos tegen Alcides MO19-1 in halve finale K

HARLINGEN ? Na de generale repetitie vorige week in Meppel, waarin beide teams nog een 2-2 gelijk speelden in de competitie, was Zeerobben MO19-1 afgelopen zaterdag in de bekercompetitie kansloos tegen de meiden van Alcides MO19-1uit Meppel.

Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd liepen de Harlingers al achter de feiten aan. Een veel sterker voetballend Alcides was niet van de helft van de Zeerobben af te slaan. Het resulteerde vooralsnog niet in een achterstand voor Zeerobben maar na een kwartier spelen brak de verdediging van de Zeerobben en konden de Meppelaars de 0-1 maken. Zeerobben had in de eerste helft slechts één opgelegde kans om een doelpunt te maken. Via een gerichte pass van Desiree Bouma brak Julia van der Werf door de sterke verdediging van Alcides heen en kwam ze één op één met de keepster van de tegenstander maar verzuimde te scoren door recht op de keepster te schieten. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen de beide ploegen niet meer tot scoren.

In de tweede helft namen de Alcidianen het heft in handen en bepaalden zij het spel. Waardoor ze al snel op een 0-2 voorsprong kwamen. Nog geen vijf minuten later viel al de 0-3 voor het team uit Meppel. De Harlingers waren compleet de weg kwijt en bleven, om de schade te beperken, steeds meer op hun eigen helft spelen. Maar zelfs met negen man in de verdediging wisten de Alcidianen te scoren. De 0-4 was al snel een feit. Een compleet reddeloos Zeerobben wist niet meer in het spel te komen en het enige wat de ploeg kon doen was te zorgen dat er geen doelpunten meer vielen. In de laatste tien minuten wisten de Meppelaars toch nog te scoren en de wedstrijd eindigde dan ook in een 0-5 nederlaag. Daarmee kwam aan de droom van Zeerobben om aan de finale op 10 juni in Emmen deel te nemen een zuur einde. Zeerobben mag best trots zijn op het behaalde resultaat. Het mag zichzelf het tweede meisjesteam van Zeerobben noemen dat ooit een halve finale van een bekercompetitie heeft bereikt. In 2014 behaalde het toenmalig MB1 hetzelfde resultaat. Kijk voor een fotoverslag op de website van Zeerobben.
De Harlinger ploeg kan zich nu concentreren op de competitie die nog in volle gang is. Dan ontmoeten de bovengenoemde twee ploegen elkaar weer. Dan een kans om dit verlies wellicht goed te maken.

Het Vrouwen 1 team van Zeerobben had afgelopen zaterdag in Franeker een derby tegen ST SC Franeker/Tzummarum VR2. Op het Sportpark Hertog van Saxenlaan hadden de Harlingers geen partij aan de combinatie van Franeker en Tzummarum. Een prachtige 3-8 overwinning voor de dames van Zeerobben. Met nog drie toppers op het programma ruikt de ploeg aan de eerste plaats in de competitie. Aanstaande dinsdag al de eerste tegen MKV’29 VR2. De ploeg uit Leeuwarden wordt een zware voor de Harlingers. MKV heeft nog geen wedstrijd verloren. De wedstrijd begint aanstaande dinsdag om 20.00 uur op het Oostersportpark. Voor komende zaterdag staat weer een ontmoeting te wachten tegen de Leeuwarders, dan om 14.00 uur in Leeuwarden op Sportpark Nylan.

Zeerobben MO17-1 mag aanstaande zaterdag ook weer de wei in. Dan staat Wardy MO17-1 op het programma. Op Sportpark De Boppeslach in Ferwert zal om 11.00 uur de aftrap zijn.
Zeerobben MO15-1 speelt als enige meidenteam thuis op het Oostersportpark. Op visite komt Frisia MO15-1. De uitwedstrijd werd door de Robbenmeiden maar nipt verloren met 1-0 dus gaan de meiden aanstaande zaterdag vol aan de bak om dat goed te maken. Om 13.15 uur wordt er afgetrapt.
Zeerobben MO13-1 reist af naar Bergum. Daar wacht hen de ontmoeting tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1. Om 10.30 uur wordt op Sportpark Het Koningsland de bal aan het rollen gebracht. Zeerobben MO13-1 won in een eerdere ontmoeting met SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1 de wedstrijd met 2-0. Het MO13-2 gaat aanstaande zaterdag naar Sneek. Om 9.00 uur staat daar de return tegen ONS BOSO Sneek MO13-1 te wachten. Wij hopen dat de eindstand positief zal worden voor de Harlingers op Sportpark Zuiderpark. Een eerder treffen eindigde in een 2-14 nederlaag voor Zeerobben.
Tot slot gaan de jongsten van de Zeerobbendamesafdeling naar Bolsward. MO11-3 van SC Bolsward ontvangt het MO11-1 van Zeerobben om 10.30 uur op Sportpark Het Bolwerk. Zullen de meiden de verloren drie punten in een eerder duel terugverdienen? Ze zullen er in ieder geval voor gaan aanstaande zaterdag.