Zeerobben maakt karwei met tien man af

HARLINGEN - Wanneer de W?lde de rust in zou zijn gegaan met een voorsprong, dan had niemand daar vreemd van opgekeken. Al in de derde minuut kreeg de opponent uit Oudega (GS) na een misser in de verdediging een levensgrote kans. Daarna volgden er nog twee niet missen mogelijkheden, maar ze waren niet besteed aan de voorwaartsen van De W?lde. Zeerobben benutte de twee geboden kansen daarentegen wel en daardoor leidden de Harlingers met rust met 2?0.

De eerste de beste kans was voor Jouke Jan de Vries, op een lange bal reageerde hij het slimst, maar alleen voor keeper Arjen Veenstra raakte hij het spoor bijster. Van de schrik bekomen besloot Dylan Drent tot een rush naar de achterlijn, op zijn scherpe voorzet had Frank ten Hoeve wel het juiste antwoord, 1-0. Nog geen twee minuten later weer een dot van een kans uit een vrije trap voor de Wâlde, spits De Vries kopte op de lat en in de rebound bracht Reinier van der Stap redding. Overrompeld door de dadendrang zag de verdediging er wederom op een diepte pass niet hecht uit. Gelukkig blokt Jordy Torenbeek op de valreep de inzet van Wybren Landman. Zeerobben nam hierna de regie over. Een aantal corners leverde echter geen resultaat op. In de omschakeling was de Wâlde levensgevaarlijk, maar geprofiteerd werd er niet. Ook niet toen Wiebe-Rein Kuiper een 100% schietkans kreeg, de koelbloedigheid ontbrak.

Met tien man verder
Vijf minuten voor rust moest Zeerobben verder met tien man. Dylan Drent werd aan de zijlijn onderuit geschoffeld en reageerde iets te enthousiast door de tegenstander beet te pakken. De thuisclub hield de adem in. Zouden ze ongeschonden de rust halen en wat voor strijdplan had Inne Schotanus in petto voor de tweede helft? Onnodige speculaties. Vlak voor rust uit een vlijmscherpe counter, zette David van der Pol van rechts scherp voor en Marijn Helfferich behield het overzicht. Hij stelde Allard Sym Sprenger in de gelegenheid om zijn eerste competitie doelpunt te maken. Met rust dus 2-0.

De bedoelingen van Zeerobben voor de tweede helft werden in de eerste minuut al omgezet in een nog mooier perspectief. David van der Pol speelde zich langs zijn tegenstander en passte op de ingevallen Daniël Kleiterp. Werd zijn inzet eerst nog geblokt, daarna haalde hij verwoestend uit en zorgde zo voor de 3-0 en voor meer lucht bij de talrijke Harlinger toeschouwers. Met tien man speelde Zeerobben toen een gewonnen wedstrijd.

Verdedigingsblok
Echt gevaarlijk werd de Wâlde niet meer. Tot de rand van het strafschopgebied mochten ze komen, daarna stond het verdedigingsblok als een huis. In de counters lag het gevaar van Zeerobben. Met nog een half uur te spelen veroverde David op het middenveld de bal en in combinatie met Frank ten Hoeve mocht David van der Pol deze keer de trekker overhalen en met de 4 -0 definitief de winst veiligstellen. Zeerobben kreeg nog wel een aantal grote mogelijkheden om de stand een nog glanzender aanzien te geven, maar telkens was keeper Lootsma de aanvallers de baas. Schotanus had nog een ‘publiekswissel’ voor Allard Sym Sprenger, die ook op de linkshalf en linksbuiten aardig uit de voeten kan en Frank ten Hoeve. Hun vervangers waren Marcel Visser en Lùtsen Smits. Marcel, net in het veld, kreeg nog een geweldige kans, maar het mikte te hoog, wie had hem het niet gegund. De goed leidende scheidsrechter De Jager besloot weinig tijd bij te trekken en daar hadden bij de teams geen probleem mee.

Subtop
Met een achteraf toch wel verdiende ruime overwinning weet Zeerobben inderdaad aansluiting te krijgen met de subtop. Een onverwachte vierde plaats op de ranglijst na het onnodige verlies van vorige week in Heerenveen. Dat de wedstrijd ook vandaag weer op details beslist wordt, blijkt wel weer. Het verloop van de wedstrijd had een totaal aanzien gekregen , indien de kansen in de eerst helft door de Wâlde waren benut. Zeerobben had er aan twee genoeg om het verschil te maken. De tactiek in de tweede helft kreeg door het vroege doelpunt een onverwachte ondersteuning en zorgde ervoor, dat de overwinning voor de thuisclub niet meer in gevaar kwam.
Zeerobben: Arjen Veenstra, Reinier van der Stap, Jordy Torenbeek, Adnan Harhour, Pim Bleichrodt, Gideon Vellinga, Dylan Drent, Allard Sym Sprenger (75e min. Marcel Visser), David van der Pol, Frank ten Hoeve (78 min. Lùtsen Smits), Marijn Helfferich (45e min. Daniël Kleiterp)