Voetbal

Zeerobben lanceert nieuw jeugdbeleidsplan

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? In een bomvolle kantine op het Oostersportpark lanceerde Zeerobben donderdag haar nieuwe Jeugd Beleidsplan. Een plan dat geen op zichzelf staand iets is, maar onderdeel vormt van de ambities van Zeerobben om de club verder te professionaliseren op allerlei terreinen. Het gaat de club goed, maar verdere ontwikkeling blijft noodzakelijk om dat ook in de toekomst te kunnen blijven zeggen. Met name op terreinen als bestuurlijke aansturing, vrijwilligersbegeleiding en technische opleiding zijn stappen voorwaarts te maken en die stappen wil Zeerobben middels verdere professionalisering ook daadwerkelijk gaan zetten.

Het nieuwe Jeugdbeleidsplan is daar een voorbeeld van. Er is onder leiding van jeugdvoorzitter Arjen Miedema lang aan de totstandkoming van dit plan gewerkt, waarbij diverse groeperingen hun inbreng hebben gehad. Tijdens de langlopende fusiebesprekingen met de zusterverenigingen in Harlingen is het plan even in de ijskast terechtgekomen, maar nu duidelijk is dat Zeerobben zelfstandig verder gaat, was het moment gekomen om het beleidsplan te lanceren. Daarmee is het niet de afsluiting van een periode van hard werken aan het plan zelf, maar juist de start van een nieuwe periode waarbij de praktische uitvoering van het plan gestalte zal moeten krijgen. Dat zal dan moeten gebeuren met en door de technische staf, de coördinatoren, de leiders en de trainers. Zij gaan de plannen ten uitvoer brengen en de daarmee opgedane ervaringen omgekeerd weer inbrengen in de jaarlijks voorziene bijsturing van het plan. Zo moet het een levend document worden dat als handboek kan dienen voor allen die deel uitmaken van de groen-witte voetbalfamilie. Zo kan het plan zich ontwikkelen als iets ‘van en door allen’, een credo dat past binnen de heersende cultuur op het Oostersportpark.
Grote symboliek school er in de overhandiging van de eerste exemplaren van het plan. Voorzitter Johannes Woudstra en jeugdvoorzitter Arjen Miedema haalden namelijk Wietse de Wit (coördinator Waddenrobkes), Camaru van Oostveen (de nieuwe hoofdjeugdtrainer) en Inne Schotanus (hoofdtrainer) naar voren om hen het plan in boekvorm te overhandigen. Daarmee werd de link gelegd naar de kern van het plan: vanaf de jongste leeftijd jongens (en meisjes!) opleiden voor zowel de prestatie- als ook de breedtesport om via de hogere juniorenteams door te kunnen stromen naar de hoofdmacht van de vereniging.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda