Zeerobben laat de kansen liggen

In een slechte wedstrijd op een eveneens slecht veld liet Zeerobben het na om zijn koppositie te verstevigen. De kansen waren er wel, maar het ontbrak aan enig fortuin en aan een scherpte voorin. Lange tijd leek het duel op een bloedeloze 0-0 uit te lopen. De slimme spits Jaap Jacobs dacht daar anders over en verzilverde in de tachtigste minuut de enige kans voor de thuisploeg.

In de eerste helft speelden de beide teams zeer behoudend en dus duurde het ruim twintig minuten, voordat er voor het doel van Groothof enig gevaar ontstond. Uit een vrije trap van Dylan Drent kwam Ronald van der Heijden vrij voor de doelman, maar gehinderd en wegglijdend werd deze mogelijkheid om zeep geholpen. Heel Zeerobben veerde in de 28ste minuut op toen Marijn Helfferich via de keeper doel leek te treffen, als een duveltje uit een doosje kopte Higor da Silva alsnog binnen, naar eigen zeggen kwam hij ingelopen en kon het onmogelijk buitenspel zijn. De grensrechter beoordeelde buitenspel voor laatstgenoemde speler en scheidsrechter Veldhuizen nam het vlagsignaal over. Kort voor de pauze zette Higor da Silva goed door en creëerde voor Marijn Helfferich een kansje. Marijn passte door naar Dylan Drent, zijn lage harde schuiver ging net naast de paal. Met dit wapenfeit werd een teleurstellende eerste helft afgesloten.

Zuidhorn nam na de thee het initiatief en zette Zeerobben flink onder druk zonder dat dit tot kansen leidde. Na tien minuten ontsnapte de thuisclub aan een achterstand. Over links was de gevaarlijkste aanvaller van de gasten, Higor da Silva zijn directe tegenstander te slim af en zijn voorzet werd niet op waarde geschat door Marijn Helfferich. De doorgeschoten bal kwam nog wel bij Patrick van der Veen, maar een oneffenheid voorkwam een vernietigende uithaal. Even later zette Patrick Amels Higor door het midden vrij, zijn schot ging in kansrijke positie over. De voor Dylan Drent ingevallen David van der Pol ging een één-tweetje aan met Marijn Helfferich. Vrij voor Groothof zat een graspolletje hem dwars, kans weg.

De aanvallen van de bezoekers waren dreigender. Toch was die ene kans voor de gastheren voldoende om de drie punten thuis te houden. Een vrije trap op de middencirkel werd door Jaap Jacobs op juiste waarde ingeschat. Hij liep zich slim vrij en voor Jacob de Vries veranderde de spits de lange bal van richting met zijn hoofd. Genoeg om de keeper van Zeerobben kansloos te laten. Met nog tien minuten te spelen probeerde Zeerobben het nog wel. Ronald van der Heijden werd vrijgespeeld voor de doelman en weer constateerde de grensrechter offside, wat door betreffende speler sterk werd betwijfeld. Vanaf links sneed Higor da Silva naar binnen. Ten koste van een vrije trap en een gele kaart werd hij vlak voor het strafschopgebied gestuit. De vrije trap op kansrijke positie leverde niets meer op. In een typische 0-0 wedstrijd strijkt Zuidhorn, hoewel zij daarop het minst aanspraak mochten maken, met de eer en pakten de drie punten.

Met een flinke kater keerde de formatie van Inne Schotanus en Wiebe Attema teleurgesteld huiswaarts. Vooraf was de verwachting al, dat er weinig doelpunten te noteren zouden zijn. Zo’n duel kan dan nog best het aanzien waard zijn, daarvan was deze middag beslist geen sprake. De spanning maakte het nog enigszins de moeite waard om langs de lijn te staan koukleumen. Van het spel werd je beslist niet warm, de gesteldheid van het speelveld was hieraan zeker debet, maar mag voor deze nederlaag niet als excuus dienen. De Groninger clubs laten de Friese koplopers (VEV ’67-Br. Boys 4-0) een blauwtje lopen. De spanning bovenin wordt door de uitslagen van zaterdag alleen maar groter. De slag verloren, maar de eindoverwinning laat nog zes wedstrijden op zich wachten.

Het komende weekend is Zeerobben vrij van competitie. Voor donderdagavond staat een oefenwedstrijd in de Harkema tegen de ‘lokale’ Boys op het programma.
Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Ronald van der Heijden, Patrick van der Veen, Allard Sym Sprenger, Dylan Drent (70 min. David van der Pol), Steven Beuker (73 min. Frank ten Hoeve), Kristian Feenstra (81 min. Albert Beuker), Patrick Amels, Higor da Silva, Marijn Helfferich