Voetbal

Zeerobben introduceert de SinterDAB

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen woensdag was het feest in de Robbenplaat bij Zeerobben. Sinterklaas en zijn Pieten hadden aangekondigd een bezoekje te brengen aan de jeugd van Zeerobben. Welnu dat heeft de Sint geweten. Niet alleen de kinderen maar ook de Sint en zijn Pieten beleefden een prachtige middag.

Om 15.00 uur verzamelden de kinderen zich met zichtbare spanning op de gezichten. Het feest begon uiteraard met liedjes zingen met de zangpiet, stuntelpiet en de voetbalpiet. Daarna begon de show ‘Het geheim van de Kroningsketting’. Het kwam natuurlijk door de hulp van de kinderen allemaal weer goed op het einde en toen was het tijd om Sinterklaas binnen te schreeuwen en te zingen. De Sint liet de kinderen zingen en alle teams van zowel de Waddenrobkes als de JO9-teams werden bij de goedheiligman uitgenodigd. Tussendoor hadden de Sint en zijn pieten nog tijd om een balletje te trappen op het hoofdveld. 

De teams hadden dit jaar allemaal een mooie ‘SinterDAB’ teamfoto gemaakt en de Sint moest kiezen wie de mooiste DAB had gemaakt. Uiteindelijk won bij de Waddenrobkes het team Brazilië en bij de JO9 werd JO9-5 de winnaar. Dit keer werd de leiding van deze teams beloond met toegangskaarten voor de wedstrijd van Heerenveen tegen Excelsior op 10 december. Nadat de Sint zowel op het veld als in de kantine bewezen had ook te kunnen ‘DABBEN’ met alle kids, werd het tijd om de kadootjes uit te pakken. De Sint en zijn pieten had de kinderen in de kou zien voetballen en een paar Zeerobben handschoentjes zouden ze goed kunnen gebruiken.
Na het uitpakken kwamen de ouders om 17.00 uur de kinderen weer ophalen. Met rode wangen van een gezellige en toch ook wel spannende middag gingen ze voldaan weer huiswaarts. Tot volgend jaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda