Voetbal

Zeerobben in zee met KeepTotal

Door Jeroen Pietersma
Om de opleiding van de jeugd in al z?n facetten beter te maken, is ook een heldere structuur in de trainingen van de jeugdkeepers van belang. Daarom is Zeerobben een samenwerking aangegaan met KeepTotal, dat werkt met de methodieken van Arno van Zwam.

Arno heeft als keeper in het profvoetbal gespeeld bij Fortuna Sittard, Iwata in Japan en bij NAC en als keepertrainer gewerkt bij NAC, ADO, Jong Oranje en het Nederlands Elftal. Deze lange loopbaan in het keepersvak heeft geresulteerd in innovatieve oefenstof en een beoordelingssysteem voor keepers. KeepTotal is een online platform met gespecialiseerde trainingsschema’s voor alle niveaus en leeftijden. Het motto is “vanuit plezier keepers boeien en binden”. De oefenstof wordt aangeboden in per periode te behandelen thema’s.

De inhoud van de trainingen komt bij de keepertrainers van Zeerobben via een app waarop ook via filmpjes de oefeningen worden gevisualiseerd. Uiteraard kunnen de trainers ook hun eigen ervaringen integreren in de trainingen. De keepers kunnen hun eigen groei en ontwikkelingen bijhouden wat natuurlijk motiverend werkt. Elise van der Linde van KeepTotal gaf uitleg over de manier van werken en zal binnenkort ook een training verzorgen voor de jeugdkeepers.
Naast de ‘coryfeeen’ Antoon Elzinga, Dick van de Galien en Dirk Alkema gaat Zeerobben eigen jeugdkeepers benaderen voor de trainersgroep om zoveel mogelijk keepers van Zeerobben te kunnen laten profiteren van deze nieuwe ontwikkelingen.
Zeerobben verwacht van deze samenwerking, dat mogelijk werd dankzij de hoofdsponsor van de jeugd, Froonacker verzekeringen en de Businessclub, een positieve impuls voor de ontwikkeling van talent van onze ‘toekomstige toppers’.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda