Voetbal

Zeerobben gastheer NK 7x7 35/45+

Door Jeroen Pietersma
Vorig jaar deed Zeerobben al eens een mislukte poging om een voorronde van het NK ?7tegen7? voor 35/45+ voetbal naar het Oostersportpark te halen. Dit jaar viel de KNVB wel voor het prachtige en voor deze spelvorm zelfs ideale sportcomplex van Zeerobben.

De voorrondes vinden plaats op vrijdag 20 mei. De winnaars plaatsen zich voor de districtsfinales op vrijdag 3 juni en de uiteindelijke districtswinnaars zullen op zaterdag 11 juni strijden om de landelijke finales in Zeist. Het NK 7tegen7 35/45+ staat uiteraard open voor alle KNVB teams van de aangesloten verenigingen, maar ook niet-leden mogen meedoen. Zo kunnen ook vriendenteams, collega’s en buren een team vormen en zich inschrijven. Zij mogen daarbij zelf kiezen op welke van de beschikbare locaties zij mee willen doen. De inschrijvingen starten 29 maart. Kijk voor details en inschrijving op www.voetbal.nl/7tegen7.

Voor de regio Noord van de KNVB zijn elf speelplaatsen aangewezen, waarvan vier in Friesland. De qua locatie dichtstbijzijnde ‘concurrenten’ van Zeerobben zijn sc Leovardia en sc Joure. Zeerobben hoopt natuurlijk dat alle teams uit Noordwest, Centraal en Zuidwest Friesland voor de prachtige locatie van Zeerobben zullen kiezen. Zeerobben zal er in ieder geval alles aan doen om er een prachtig spektakel van te maken.

De noordelijke voorrondes worden gespeeld bij de volgende verenigingen: zmvv Zeerobben – Harlingen; sc Leovardia – Leeuwarden; Friese Boys – Kollumerzwaag; vv Gruno – Groningen; sc Joure – Joure; sv De Griffioen – Oosterwolde; d’Olde Veste – Steenwijk; Olympia ’28 – Hasselt; Asser Boys – Assen; vv Nieuw Buinen – Nieuw Buinen; vv Zwartemeer – Klazienaveen

45+ Toppers van Toen
Voorafgaand aan het NK organiseert Zeerobben net als in voorgaande jaren ook weer haar eigen regionale ‘45+ Toppers van Toen toernooi’. Dat zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 29 april. De deelnemende teams staan in de rij om aan dit toernooi mee te mogen doen. Naar verluidt is de belangstelling groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Een bewijs dat Zeerobben als organisator en het Oostersportpark als locatie in trek is bij het 45+ voetbal en het NK 7tegen7 35/45+ ook in goede handen is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda