Voetbal

Zeerobben gaat voor duurzame afvalinzameling

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zeerobben gaat in zee met ECOsupporter: Harlingers kunnen kleding, frituurvet en elektrische apparaten naar Zeerobben brengen. Het ingezamelde afval wordt gerecycled en omgezet in grondstoffen en energie.

ECOsupporter is een innovatief recyclingconcept, speciaal ontwikkeld voor sportverenigingen die extra inkomsten willen genereren. Het werkt heel eenvoudig. ECOsupporter plaatst containers op een centraal en gemakkelijk toegankelijk terrein bij een sportclub, voor het inzamelen van kleding, frituurvet en elektrische apparaten.

ECOsupporter heeft binnen de gemeente Harlingen een overeenkomst gesloten met de voetbalvereniging Zeerobben. Samen met ECOsupporter gaat de voetbalclub afval inzamelen op het parkeerterrein van het Oostersportpark (Achlumerdijk 6).

Naast de overbekende papiercontainer (die overigens geen deel uitmaakt van de overeenkomst met Ecosupporter) staan er drie typen containers opgesteld bij Zeerobben. Eén voor oude kleding (ook schoenen), één voor elektrische apparaten en één voor frituurvet.

Onder elektrische apparaten wordt onder andere verstaan huishoudelijke apparaten, computers, printers, telefoons en elektrisch tuingereedschap. Frituurvet dient te worden aangeboden in afgesloten plastic verpakkingen, bij voorkeur de originele plastic fles. ECOsupporter leegt de containers regelmatig en zorgt voor de verdere recycling.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda