Voetbal

Zeerobben F1 plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Het Voetbal Talenten Toernooi is een Nederlandse Kampioenschap voor de jeugdteams F, E, D, MD pupillen, C en MC junioren dat in alle hoeken van Nederland start met een districtskampioenschap. Door aan het districtskampioenschap deel te nemen kan een team zich plaatsen voor het NK. In Leeuwarden, op de velden van Blauw Wit ?34, vond afgelopen weekend het Voetbal Talententoernooi Noord Nederland plaats. Alle grote verenigingen van Noord Nederland deden mee en bij het behalen van de top 3 kon plaatsing worden afgedwongen voor het Nederlands Kampioenschap in mei 2016.

Zeerobben F1 was in de poule ingedeeld bij JV Oostenburg F1, Olde Veste F1 en de winnaar van vorig jaar FVC F1. Zeerobben F1, met in de gelederen Bart Douma, Nick de Wit, Gijs Bakker, Nick Dekker, Sido Punter, Mattijs Otten, Brooklyn van der Veen, Eise Kuperus, Winsten Kamsma en nieuwe aanwinst Boyd Teuben, begon uitstekend aan het toernooi. Na een 1-0 achterstand werd er met 5-2 gewonnen van Olde Veste. De tweede wedstrijd werd met 4-0 gewonnen van JV Oostenburg F1. Bij een gelijkspel tegen FVC zou Zeerobben zich als groepswinnaar plaatsen voor de kwartfinale, maar in een mindere wedstrijd werd met 0-2 verloren van FVC F1.

In de kwartfinale werd Zeerobben geloot tegen de thuisspelende club Blauw Wit F1. In deze spannende wedstrijd werd er uiteindelijk door Zeerobben gewonnen met 2-0, een fantastisch resultaat! Op naar de halve finale!

In de halve finale trof Zeerobben oude bekende FVC. Dit was voor Zeerobben de kans om revanche te nemen van de verloren poule wedstrijd. Een spannende wedstrijd bleef steken op een 1-1 gelijkspel. In een zeer spannende penaltyserie kwam Zeerobben twee keer op matchpoint, maar uiteindelijk trok FVC, ondanks fantastisch keeperswerk van Sido Punter, toch aan het langste eind.

In de troostfinale stond er dit toernooi wel degelijk iets op het spel! Namelijk een rechtstreeks ticket naar het Nederlands Kampioenschap in mei 2016. Tegenstander in deze wedstrijd was wederom een oude bekende uit de poule, namelijk Olde Veste. In een leuke wedstrijd wonnen we terecht met 3-1. Zeerobben F1 doet hierdoor in mei 2016 als 1 van de 3 afgevaardigden namens Noord Nederland mee met het Nederlands Kampioenschap. Een fantastisch resultaat van Zeerobben F1, helemaal zo vroeg in het seizoen. In de finale was FVC F1 uiteindelijk met penalty’s te sterk voor Urk F1. Ook deze ploegen zien we volgend jaar namens district Noord Nederland terug op het Nederlands Kampioenschap.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda