Voetbal

Zeerobben eersteklasser, en nu?

Door Jeroen Pietersma
De promotie naar de eerste klasse is binnen de visie van Zeerobben een stap op weg naar een verder weg gelegen doel: een stabiele eersteklasser zijn in 2020. Dus is er na de euforie en het nagenieten gewoon weer werk aan de winkel richting het einddoel.

Organisatorisch lijkt Zeerobben voor de buitenstaander wel klaar voor de eerste klasse. Intern is echter ook in beeld waar nog puntjes op de i dienen te worden gezet. Daar zal de komende maanden aan gesleuteld worden om in september klaar te zijn voor een nieuw en uitdagend seizoen.

De technische staf en het bestuur hebben vertrouwen uitgesproken in de huidige selectie en acht deze spelersgroep in staat het niveau in de eerste klasse aan te kunnen. Zeerobben is dan ook niet op zoek naar specifieke versterking. Als bekend gaan twee spelers de club verlaten: Jordy Torenbeek vertrekt naar zondag hoofdklasser SWZ in Sneek en ook René Cnossen keert terug naar de Waterpoortstad, namelijk naar zondag tweedeklasser LSC. Alle andere spelers van de huidige groep hebben inmiddels bevestigd ook volgend seizoen graag bij Zeerobben te blijven voetballen. Daarmee komt aan alle speculaties een eind en dat is goed voor de gemoedsrust bij de staf en supporters.

Vanuit de jeugd zullen de A-junioren Brent de Groot en Armando Zwart in ieder geval tijdens de voorbereiding aansluiten bij de A-selectie. Zij zijn beide nog speelgerechtigd voor de JO19 jeugd, maar verdienen op grond van hun talenten de kans om te proberen een plaatsje in de definitieve selectie af te dwingen.
Verder is duidelijk dat de status van eersteklasser een aanzuigende werking kan hebben op talenten uit de regio. Wie zich verder wil ontwikkelen op een hoger niveau is natuurlijk altijd welkom op het Oostersportpark.

Zo kwamen ook de eerste twee ‘transfers’ al tot stand. Yander Zandbergen, nu nog deel uitmakend van de eerste selectie van hoofdklasser Flevo Boys, verhuist wegens studie naar Leeuwarden en besloot na een oriëntatie bij Leeuwarder eersteklassers te kiezen voor de aantrekkingskracht van Zeerobben. Yander is een veelzijdige speler die op diverse plaatsen op het middenveld en in de aanval inzetbaar is.
Van de vv Lemmer komt Jan Dirk van Looy naar Zeerobben. Jan Dirk is een typische rechtsback en besloot het na de degradatie van Lemmer hogerop te zoeken om zijn kunnen te testen.
Met de komst van Yander en Jan Dirk is het vertrek van Jordy en René in ieder geval getalsmatig opgevangen. Het is aan de nieuwelingen om te bewijzen dat dit ook kwalitatief zo zal zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda