Zeerobben blij met ??n punt

HARLINGEN - Het lijkt wel of de voorhoede van Zeerobben vorig jaar al z?n kruit heeft verschoten. Opgelegde kansen bleven onbenut. Terwijl de solide verdediging van VVI normaal gesproken weinig weggeeft, was dit met name in de eerste helft niet het geval, toch maakte de thuisclub daar geen gebruik van. Dat Zeerobben in de blessuretijd door Patrick Amels toch nog de 1 ? 1 maakte, is de verklaring voor bovenstaande kop.

Al in de eerste echte aanval had David van der Pol de openingstreffer op de schoen, maar te zacht ingeschoten en dus geen probleem voor de uitstekend keepende Piersma van VVI. Met fel afjagen van de tegenstander veroverde het middenveld regelmatig de bal en de voortzetting  leverde ook wel mogelijkheden op. Een één-tweetje met Patrick Amels bracht Frank ten Hoeve in stelling, zijn schot werd gepareerd door de doelman van VVI. David kreeg nog een mogelijkheid, maar de bal moest eerst voor de rechter voet gelegd worden, hij draaide zich nog wel vrij, maar Piersma bracht redding ten koste van een corner.

Ook Frank ten Hoeve kwam in schietpositie, nadat hij zich vrij had gespeeld, maar de strak leidende scheidsrechter Horst had een overtreding geconstateerd. Met name over rechts werden gevaarlijke aanvallen opgezet, maar ook nu had het vervolg niet het gewenste effect. Zeerobben bleef heersen en gaf bovendien geen enkele kans weg. Telkens vonden de linies elkaar goed en de opbouw tot de speler, die de trekker moest overhalen, was goed verzorgd. Het gaat echter om de doelpunten en die bleven uit.

Door twee wissels bij VVI kwam het team van trainer de Jong na rust beter uit de startblokken. Er ontstonden wat meer aanvallende impulsen, tot echt gevaarlijke situaties leidde dit echter niet. De opbouw van Zeerobben werd slordiger, de passes kwamen niet meer goed aan. Uit een ongevaarlijk lijkende terugspeelbal wist veteraan Johannes Kuperus, één van de invallers, het maximale te behalen. Met de rug naar het doel besloot hij tot een omhaal  en de gehele verdediging, inclusief de weer goed keepende Theo Nota, zag de bal met een boogje in het net verdwijnen. Volledig tegen de verhouding in, maar wel 0–1.

Met nog een klein half uur te spelen nam Inne Schotanus meteen maatregelen. Rechtshalf René Markus moest plaatsmaken voor de rechterspits Dylan Drent en spelverdeler Frank ten Hoeve werd vervangen door Willem Faasse. Ook de geblesseerde Justin Rienks werd voor Mitchel Laros gewisseld. Met nog meer vuur werd de veste van VVI bestookt. Het leek een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen.

De nu op nummer 10 spelende Patrick Amels zorgde samen met de onvermoeibare Albert Beuker voor aanvoer. Eerst was daar de  snoeiharde vrije trap van Dylan Drent die bijna letterlijk op de paal uiteenspatte. Maar pech achtervolgde vanavond met name David van der Pol, een bal op de lat en alleen op de keeper af en weer had Piersma een hand er tussen. Uit de daaruit voortvloeiende corner ontstond er een onoverzichtelijke situatie in de doelmond. De scheidsrechter legde het spel stil in verband met een blessure aan het hoofd van een VVI-speler. Tot drie keer toe moest daarna de scheidsrechterbal over worden gedaan. Het leverde Zeerobben niets op.

Inmiddels waren de 90 minuten officiële speeltijd al verstreken en resteerden nog vijf minuten blessuretijd. Met de moed der wanhoop viel Zeerobben aan. Uit een corner van Dylan Drent kreeg hij de bal in de rebound weer terug, zijn voorzet bereikte uiteindelijk Patrick Amels en door een  woud van benen wist Patrick alsnog een meer dan verdiend punt in Harlingen te houden. Met nog twee minuten te spelen probeerden beide teams de overwinning nog binnen te halen, maar het bleef 1 – 1.

Zeerobben kreeg over de gehele wedstrijd genomen te weinig en de druiven voor VVI waren zuur, omdat zij in de slotfase de drie punten kwijtraakten. Strijd en spanning waren tot het laatste fluitsignaal de ingrediënten van deze confrontatie. Zeerobben bleef goed verzorgd voetbal spelen en behield toch het geduld en het geloof in eigen kunnen.

Zaterdag aanstaande is Leeuwarder Zwaluwen de tegenstander. Zeerobben heeft in ieder geval weer wat aan zelfvertrouwen gewonnen.