Voetbal

Zeerobben bezorgt trainer Schotanus waardig afscheid

Door Jeroen Pietersma
DELFZIJL - Zo zuur als de druiven afgelopen week waren voor de mannen van Inne Schotanus en Wiebe Attema na de uitschakeling in de nacompetitie, zo zoet proefde de overwinning van het SES-toernooi te Delfzijl. In een spannende finale werd 1e klasser Viboa met 2-0 verslagen.

Op een uitstekend georganiseerd toernooi met heerlijke zomerse omstandigheden mocht Zeerobben proberen de cup binnen te slepen. Dit was vooraf gezien zeker geen abc’tje, gezien het sterke deelnemersveld. De openingswedstrijd werd de ploeg direct met de neus op de feiten gedrukt, Viboa (de uiteindelijke tegenstander in de finale) was namelijk met 1-0 te sterk, doordat aan Zeerobben kant de scherpte nog ontbrak. Naarmate het toernooi vorderde groeide het team en werd er zelfs geen wedstrijd meer verloren. In de halve finale werd 1e klasser Groen Geel met 3-0 aan de kant gezet, waarna revanche kon worden genomen op Viboa.

De finale verliep een stuk moeizamer. Viboa nam het initiatief, maar echte kansen creëerde men niet. Na een goede aanval van Zeerobben kant leek Marijn Helfferich allen op de keeper af te gaan, hij werd echter naar de grond gewerkt door de laatste man, wat resulteerde in een directe rode kaart. Hierna veranderde het spelbeeld en kwam Zeerobben beter in de wedstrijd. Het bleef 0-0 en een korte verlenging was er uiteindelijk voor nodig om alsnog de winst binnen te slepen. Door goals van Thimo Bosma en Marcel Visser was de eerste editie van het vernieuwde SES-toernooi een prooi voor Zeerobben.

Passend afscheid
Voor het toernooi werden oud spelers Arjen Veenstra en Gideon Vellinga bereid gevonden om de selectie aan te vullen. Samen met de selectiespelers kon er passend afscheid genomen worden van trainer Schotanus. Van de overwinning werd dan ook zichtbaar genoten, een gedeelte van het prijzengeld werd gespendeerd aan een feestelijke afsluiting en een gezamenlijk etentje.

Naast het pakken van de cup werd er ook nog een tweetal individuele prijzen gepakt. Beiden vielen in handen van Patrick Amels voor topscorer en speler van het toernooi.

Deelnemend namens Zeerobben: Leon Odinga, Arjen Veenstra, Thimo Bosma, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Pim Bleichrodt, Gideon Vellinga, Albert Beuker, Frank ten Hoeve, Marcel Visser, David van der Pol, Marijn Helfferich, Patrick Amels.


Eindstand Poule A
Zeerobben 4-9
Viboa 4-8
LTC 4-5
Appingedam 4-4
SES Regioteam 4-1

Eindstand Poule B
Gorecht 4-7
Groen Geel 4-7
NEC Delfzijl 4-6
Omlandia 4-5
De Pelikanen 3-3

Strafschoppen 3e / 4e plaats
Groen Geel – Gorecht 4-5

Finale
Zeerobben – Viboa 2-0

|Doorsturen

Buienradar



Agenda