Voetbal

Zeerobben beleeft uniek trainingskamp in Spanje

Door Jeroen Pietersma
De hoogtepunten lijken zich aaneen te rijgen voor de selectie, staf, sponsoren en supporters van Zeerobben tijdens het trainingskamp in Spanje. Het is er voor de tijd van het jaar schitterend weer, strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, en dat helpt ook voor het welslagen van de trip. Maar wat ook helpt is het prachtige programma, de gesmeerd lopende organisatie en de gastvrije ontvangst in het hotel en op het sportcomplex van Denia. De afvaardiging van Zeerobben is bij het verschijnen van deze krant nog in Spanje en zal pas morgen weer terugreizen naar Harlingen. Nu alvast een tussenverslagje. Meer nieuws is ook te volgen op de website van Zeerobben en via Twitter.

?De heenreis verliep bijzonder vlot, mede dankzij Waddentours en Taxi- en Autoverhuur Van der Pol. De groep arriveerde zelfs voor schematijd bij het hotel in Denia, gelegen aan de Spaanse Costa Blanca tussen de grote steden Alicante en Valencia. Meteen de dag daarna werd er fanatiek getraind in het stadion(netje) van Denia. Al om 9.00 uur de ochtendsessie en ’s middags nog een training voor de groep die deze dag niet hoefde te voetballen.

Om 16.30 uur stond de wedstrijd voor Zeerobben 2 tegen Denia 30+ op het programma. Het zou een leuke pot worden tussen twee gelijkwaardige ploegen. Het team van Denia bleek te bestaan uit louter oud-eerste elftalspelers en dat was een mooie match met het team van Zeerobben 2. De eerste kansjes waren voor Denia, maar het was Zeerobben dat brutaal de leiding nam door een doelpunt van good old Etienne Oosterom. Kort daarop was het alweer gelijk toen keeper Leon Odinga kansloos was op de inzet van de spits van Denia.
Na rust eenzelfde spelbeeld, het bleef ook leuk om naar te kijken. Zeerobben kwam wederom op voorsprong, nu na een perfect uitgevoerde counter met Pim Bleichrodt in de hoofdrol en youngster Rocco Zwart als afmaker: 1-2. Daar zou het ook bij blijven, ondanks kansen over en weer om de score op te laten lopen.
?De zaterdagavond werd gevuld met een Spaans diner en aansluitend een presentatie van hoofdtrainer Inne Schotanus waarin hij de groep een spiegel voor hield, de eerste seizoenshelft evalueerde op basis van statistieken en zijn visie (en die van de club) op de toekomst nog maar eens onderstreepte. De avond werd laat afgesloten met een prachtig door Chekina Nzoko voorgedragen epistel van de hand van materiaalman Steffen Nota. Alle spelers en leden van de staf werden op satirische wijze onder de loep genomen, waarbij ook hoofdsponsor Rieny Smeding het moest ontgelden. Veel gelach en luid applaus vormde de afsluiting van deze enerverende eerste dag.
?De zondag is een onvergetelijke dag geworden met een bezoek aan de stad Valencia en als klap op de vuurpijl de Spaanse topwedstrijd tussen Valencia en Real Madrid. Valencia zou die pot met 2-1 winnen en maakte daarmee een einde aan een serie van 22 wedstrijden die de koninklijke uit Madrid had weten te winnen. Maar meer nog dan de wedstrijd zelf zal de hele atmosfeer en passie om de wedstrijd heen in de geheugens van de groep blijven hangen. Wat een emotie, wat een passie en wat was het goed te volgen op de prachtige plek die Zeerobben op de tribunes van het indrukwekkende stadion Mestalla had weten te bemachtigen. Bijzonder was ook het moment waarop de groep het Zeerobben-clublied uit volle borst aanhief, toevallig op een moment dat het ietsje stiller was en dus goed te horen in het stadion. Applaus van het Spaanse publiek viel Zeerobben ten deel. Een memorabel moment.
?Maandagmorgen moest de knop weer om voor de training, die ook weer prima slaagde, niet in de laatste plaats dankzij de medische/fysiotherapeutische ondersteuning van Peter Baard van Fysiotherapie Rozengracht. Vakkundig werkte hij in samenwerking met verzorger Johan van Slooten alle pijntjes weg. Aanvankelijk zou Zeerobben ’s middags spelen tegen Denia, maar zij moesten zich helaas terugtrekken. Wel was het dan weer fantastisch dat zij voor een vervangende wedstrijd zorgden in en tegen het nabij gelegen Oliva, de plek waar ook de profs van FC Groningen hun trainingskamp hadden opgeslagen. ?Oliva komt uit in de hoogste Spaanse amateurcompetitie, dus een vooraf als waarschijnlijk sterkere tegenstander ingeschat.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda