Voetbal

Zeerobben bekert vanavond tegen Staphorst

Door Jeroen Pietersma
Door de verplaatsing van zaterdag 27 februari naar hedenavond dreigde de 1/8 finale van de beker tussen Hoofdklasser Staphorst en Zeerobben een beetje naar de achtergrond te worden gedrongen. Maar het is en blijft natuurlijk een mooi affiche voor tweedeklasser Zeerobben om het op te mogen nemen tegen deze gerenommeerde ploeg onder leiding van oud Cambuur speler Jan van Raalte.

Zeerobben heeft weinig, zo niet niks te verliezen. Staphorst is de gedoodverfde favoriet waar Zeerobben van mag verliezen en alleen iets te winnen heeft. Staphorst bezet in de competitie een gedeelde tweede plaats, overigens op grote afstand van koploper Harkemase Boys. Tegen de al bijna kampioen uit Harkema behaalde Staphorst op 27 februari een verdienstelijk gelijkspel, terwijl het daarmee tegelijkertijd toch ook de laatste kans verspeelde om de aanstaande kampioen van de Hoofdklasse nog aan het wankele te brengen. Afgelopen zaterdag kwam Staphorst niet in actie, omdat hun thuiswedstrijd tegen Urk werd afgelast.

Zeerobben kwam op het kunstgras bij Be Quick in Dokkum wel in actie. Zeerobben speelde onder haar kunnen, kwam een paar keer goed weg, maar won uiteindelijk wel met 1-2. En dat was toch een grote opsteker voor het vervolg van de competitie en -wie weet- een goede opmaat naar een bekerstunt? Dan zullen wel de spelers die normaliter het verschil kunnen maken moeten opstaan. Zaterdag waren zij toch grotendeels onzichtbaar en dankte Zeerobben de overwinning vooral aan de onverzettelijkheid van de verdedigers in het algemeen en spelers als Thimo Bosma en Allard Sym Sprenger in het bijzonder. Als alle elf spelers vanavond die onverzettelijkheid aan de dag kunnen leggen maakt Zeerobben misschien een kans op een stunt. Een kleine kans, maar het is een kans en daar moet Zeerobben zich op richten.

De wedstrijd wordt vanavond om 20.00 uur gespeeld op sportpark Het Noorderslag te Staphorst. Zaterdag bleken de velden daar onbespeelbaar en die kans bestaat natuurlijk ook voor vanavond. Conform het bekerreglement zal de wedstrijd echter hoe dan ook gespeeld moeten worden. Als het veld in Staphorst onbespeelbaar blijkt, zal de wedstrijd worden omgedraaid en moet Staphorst naar Harlingen komen om te spelen op het kunstgras van het fraaie Oostersportpark. Hou de berichten hieromtrent in de gaten. Zeerobben zal een en ander communiceren via de website en social media. Ook Radio Stad Harlingen zal live verslag doen van de wedstrijd en via deze zender zijn berichten over mogelijke omdraaiing ook te volgen. Mocht Zeerobben thuis spelen, dan verwachten we veel publiek bij deze interessante clash.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda