Voetbal

Zeerobben 2 in de race voor promotie

Door Jeroen Pietersma
ROUVEEN - Door met 1-1 gelijk te spelen in en tegen Rouveen 2, heeft Zeerobben 2 de kansen op de volgende ronde van de nacompetitie in eigen hand gehouden. De weg naar promotie zal nog lang en zwaar zijn, al te beginnen met de return aanstaande zaterdag tegen Rouveen. Want overtuigend was het niet wat het tweede zaterdag liet zien op het kunstgrasveld van Rouveen.

Na een logischerwijs aftastende beginfase leek de versterking vanuit het derde elftal in de personen van Dick van der Galiën, Michel van der Ploeg en Willem Faasse zich te gaan uitbetalen. Michel v.d. Ploeg zette knap voor en Willem Faasse kopte fraai raak: 0-1. Het noeste Rouveen leek de bakens te willen verzetten, maar Zeerobben bleef de meest gevaarlijke ploeg, al kwam het niet verder dan halve kansen. Meestal ontbrak het aan slimheid en overtuiging om uit kansrijke aanvallen ook serieuze doelpogingen te realiseren.

Achterin had Zeerobben de zaken redelijk op orde onder aanvoering van Steven Beuker. Rouveen blafte af en toe, maar kon niet echt bijten. Eigenlijk had Zeerobben in deze fase door moeten drukken naar een grotere voorsprong. Dat gebeurde niet en dus zette de thuisclub in de tweede helft aan voor een offensief. Ook voor hen was het ‘do or die’ om zichzelf nog in kansrijke positie te spelen voor de return. Zeerobben moest achteruit en kon het spel nog maar moeilijk verplaatsen. De 1-1 kon niet uitblijven en kwam er dan ook na een corner. Plotseling kon het weer alle kanten op. Rouveen behield een optisch overwicht, maar Zeerobben werd voorin weer gevaarlijker, zelfs toen het met tien man kwam te staan na rood voor Willem Faasse. Daniël Kleiterp had tweemaal de winnende op de schoen, maar  het lukte hem niet het vonnis te vellen. 
Het bleef bij 1-1 dus, en daarmee manoeuvreerde Zeerobben 2 zich in een goede uitgangspositie om het aanstaande zaterdag af te kunnen maken in Harlingen. Aanvang zaterdagmiddag om 14.00 uur. Komt allen voor de ondersteuning!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda