Zeerobben 1 op de goede weg

HARLINGEN - Maar liefst twee wedstrijden stonden er afgelopen zaterdagmiddag gepland voor Zeerobben 1 op het Oostersportpark. De zeer brede eerste selectie speelde haar eerste wedstrijd tegen NOK uit Oudemirdum (derde klasse zaterdag) en aansluitend werd er om 17:00 uur afgetrapt tegen Emmeloord (tweede klasse zondag).

Trainer Schotanus had maar liefst 22 spelers tot zijn beschikking. Grootste winstpunt deze middag zat hem in het feit dat de technische staf van Zeerobben alle spelers goed kon bekijken in de aanloop naar de eerste bekerronde (aanstaande zaterdag) en de aanvang van de competitie. Onder prima omstandigheden en onder toeziend oog van het aanwezige publiek werden het twee pittige wedstrijden. Wedstrijden die het niet toelaten om met elkaar te worden vergeleken. Daarvoor waren de tegenstanders te verschillend.

De wedstrijd tegen NOK, die met 2-0 werd gewonnen, kenmerkte zich door slordigheden in de (eind)passing aan de kant van Zeerobben. De bal werd in een te laag tempo rondgespeeld. Zeerobben kwam hierdoor maar moeizaam door de defensie van het stugge NOK. Je zou ook kunnen zeggen dat NOK zich prima vastbeet in de wedstrijd en dat Zeerobben hier te veel in meeging. Maar dat kun je de spelers niet echt kwalijk nemen in deze oefenperiode. Ondanks deze verbeterpunten was Zeerobben heer en meester in de wedstrijd en schepte NOK nauwelijks mogelijkheden. Zeerobben daarentegen deed zich tekort door maar twee keer te scoren.

De 1-0 in de dertigste minuut via de voet van Patrick Amels was dik verdiend. Patrick stond aan het eind van een goed opgezette aanval en wist vanaf de rand 16 de bal in de lange hoek achter de keeper van NOK te deponeren. De 2-0 werd vanaf dichtbij al zeer vroeg in de tweede helft op het scorebord gezet en wederom was de doelpuntenmaker Patrick Amels. Verder wist geen van de ploegen meer tot scoren te komen hoewel er zich nog wel wat hele dan wel halve kansen voordeden. De wedstrijd kabbelde langzaam naar het einde.

De wedstrijd tussen Zeerobben 1 en Emmeloord 1 was in alle opzichten een ander type wedstrijd. Het tempo lag een stuk hoger en Zeerobben was een stuk balvaster. Daarin zit natuurlijk ook de kracht van Zeerobben. Maar ook Emmeloord liet zien over een uitstekend voetballende ploeg te beschikken. In de eerste helft, waarin Zeerobben de wedstrijd direct naar zich toetrok, regende het kansen. Mogelijkheden die op één na niet werden benut. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd de 1-0 gemaakt door David van de Pol. David ontving de bal via een crosspass en nam de bal in een keer op de pantoffel en ramde de bal vanaf de vijf meter-lijn in een keer achter de keeper van Emmeloord. Zeerobben bleef Zeerobben het tempo in de eerste helft bepalen. Het positiespel was prima en via de zijkanten wist Zeerobben de goal van de tegenstander regelmatig te vinden.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Zeerobben kon het tempo niet langer vasthouden en werd hierdoor slordig in de passing maar toch bleef Zeerobben kansen creëren. Emmeloord ging steeds meer gebruik maken van de ruimte die werd geboden en creëerde ook langzamerhand steeds meer mogelijkheden. Iets wat uiteindelijk resulteerde in de 1-1 in de 85ste minuut van de wedstrijd. Een vrije trap toegekend door de goed leidende scheidsrechter op de rand 16 meter werd onberispelijk hard en zuiver ingeschoten.

Vanavond staat voor Zeerobben 1 alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dit is tevens de laatste oefenpartij voordat zaterdag aanstaande de eerste officiële wedstrijd van het voetbalseizoen, de bekerwedstrijd tegen Lions ’66, op het programma staat. Bent u ook benieuwd wat trainer Schotanus gaat doen na wat hij heeft gezien afgelopen zaterdag? Kom dan vanavond naar het Oostersportpark voor de wedstrijd: Zeerobben 1 – BCV 1 (1ste klasse zaterdag), aanvang 19:30 uur.