Sport

Zaterdag weer nieuwe thuisdag VVH-teams

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zaterdag spelen negen teams van de Harlinger volleybalvereniging thuis in eigen Waddenhal, met ook een verrassing ertussen.

Om 15.00 uur bijt het jonge dames 1 het spits af tegen de koploper, AVC ’69 uit Akkrum. Er zal dus gestunt moeten worden om een resultaat te pakken. Hierna is het om 17.00 uur de beurt aan het tweede herenteam om het op te nemen tegen Joure/Oudehaske. Het team van trainer Meindert Paul Kwast wil meedoen om het kampioenschap, dus is winst (het liefst met ruim verschil) noodzakelijk.

Om 19.00 uur is het dan tijd voor het hoofdprogramma van de dag: het in de landelijke tweede divisie uitkomende Casco Montage/VVH heren 1 mag het dan opnemen tegen HHV uit Hattem. Inzet in die wedstrijd is een solide plek in het linker rijtje van de klasse. Eveneens om 19.00 uur is de eerder genoemde verrassing van de dag: het zaterdagdebuut van VVH dames 2. Dit team, uitkomend in de tweede klasse, speelde de afgelopen jaren haar wedstrijden altijd op de donderdagavond, maar dit seizoen zal af en toe ook op de zaterdagen gespeeld worden. Op veld twee zijn zij te bewonderen.

Naast de hiervoor genoemde seniorenwedstrijden, staan vanaf 15.00 uur ook diverse A-, B- en C-jeugdwedstrijden op het programma. Zo verdedigen de meisjes A1 van Harlingen haar ongeslagen status tegen Top en Twel en mogen de C 1 en de C mix 1 aantreden tegen VC Joure en AVC ’69.
Al met al dus een lange volleybaldag in de Harlinger Waddenhal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda