Sport

Wouter Hoekstra en Christian Grimberg winnen toernooi

Door Jeroen Pietersma
Vorige week zaterdag werd er door zestien doubletten gestreden om het Stienen man toernooi te winnen. Vele sterke teams hadden zich aangemeld en het werd een toernooi met vele verrassingen. Zoals Mark Norder met Zoran Djukanovic die met een winstpartij in de voorrondes toch in de B-poule terecht kwamen.

De finale ging tussen Martin Bakker van Le Biberon uit Leeuwarden met Reitze van der Veen van Boulegoed tegen Christian Grimberg van Boulegoed met Wouter Hoekstra van La Boule au But uit Sneek. Het was een gelijkopgaande strijd tussen twee sterke teams. Wouter en Christian begonnen met een 3-0 voorsprong maar kregen de volgende mène gelijk een antwoord, 3-4 voor Reitze en Martin. Daarna liepen Christian en Wouter de volgende drie mene’s uit 6-4, 8-4 en dan naar 9-4. Eindelijk weer een puntje voor de tegenstanders 9-5. Hierna wordt de stand 11-5 en de strijd leek gestreden. Maar Reitze en Martin gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen terug in de partij 11-8 en alles was weer mogelijk. Als Martin als laatste redmiddel de but uit het speelveld wilde schieten en twee maal miste plaatste hij zijn laatste boule bij het butje. Wouter ging schieten, raak en een blijver. Christian gooide hierna het dertiende punt erbij en de toernooiwinst was een feit. 

De finale was een mooie afsluiting van een goed en sterk bezet toernooi. Duco Broersma en Klaas de Jong van Boulegoed wonnen op indrukwekkende wijze de A-Complementair door Hans Timmermans en Gerard Zijlstra van Le Biberon in de halve finale met 13-0 te verslaan en in de finale Cor van Kollenburg en Cees Minnema ook van Le biberon uit Leeuwarden met 13-3 in te pakken grote klasse.
Zoran en Mark wisten wel de B- Poule te winnen door Elly Prins van Lemsterland en Sake Dijkstra van Le Biberon met 13-8 te verslaan. In de finale van de B-Complementair hadden Gerrit Hiemstra en debutant Eddy Sjollema van Boulegoed geen schijn van kans tegen Kees Hagenaars en Laurant Blanc van Ca Roule uit Heerhugowaard, een 13-2 nederlaag.

A-Poule
1. Wouter Hoekstra, Le Boule au but; Christian Grimberg, Boulegoed
2. Martin Bakker, Le Biberon; Reitze v.d. Veen, Boulegoed
A-Complementair
1. Duco Boersma, Boulegoed; Klaas de Jong, Boulegoed

B-Poule
1. Zoran Djukavonic, Boulegoed; Mark Norder, Boulegoed
2. Elly Prins, Lemsterland; Sake Dijkstra, Le Biberon
B-Complementair
1. Laurant Blanc, Ca Roule; Kees Hagenaars, Ca Roule
2. Eddy Sjollema, Boulegoed; Gerrit Hiemstra, Boulegoed

|Doorsturen

Buienradar



Agenda