Voetbal

Wintercompetitie SJO Robur-Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er door de jongste jeugd van de SJO Robur-Harlingen alweer voor de derde ronde van de onderlinge wintercompetitie gespeeld. Deze keer was het een 4 tegen 4 toernooi dat op het kunstgrasveld van de rkvv Robur werd gehouden. En hoewel de weersomstandigheden in de ochtenduren niet veel goeds voorspelden, klaarde het op en kon er gelukkig onder droge omstandigheden worden gespeeld.

Omdat er  deze keer op vier  kleine  speelvelden 4 tegen 4 werd gespeeld begonnen de diverse groepen gelijktijdig en was het vanaf het begin een drukke maar o zo gezellige boel op het sportpark aan de Vierkantsdijk. Naast de bijna honderd deelnemers waren ook vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en vele andere belangstellenden massaal opgekomen om hun favorieten aan te moedigen.

Er werd deze keer in vijf verschillende groepen gespeeld. Mini-pupillen/F4; F1/F 2; E-pupillen jongens; Meisjes D/Meisjes E  en D-pupillen jongens, waarbij de jongens E en de jongens D hun toernooi in twee poules speelden en daarna om de eerste tot en met de zesde plaats speelden. De meisjes en de F-pupillen speelden een hele competitie in hun groep.

Nadat alle teams weer op gelijke sterkte en in de goede verhouding van Robur- en Harlingen-spelers waren ingedeeld door de wedstrijdleiding, kon de strijd losbarsten en omdat alle spelers ook voor hun eigen klassement spelen werd er hard gestreden om de zeer belangrijke wedstrijdpunten. Want een dagzege kan een speler weer een stapje dichter bij de eindoverwinning brengen. De teams gaven elkaar geen haarbreed toe en de duels eindigden dan ook vaak in een doelpuntrijk gelijk spel of een minieme overwinning en in de meeste gevallen moest ook de laatste speelronde bepalen welk team er met de dagzege vandoor ging.

Na het uitrekenen van de punten kwam de volgende uitslag bij het 4 tegen 4 tot stand.

Mini pupillen/F4: 1) AZ 5 punten, 2) Ajax 4 punten + 1, 3) PSV 4  punten -  1 en 4) Feyenoord met 2  punten.
F1/F2: 1) FC Twente  9 punten, 2) Heerenveen 2 punten – 1, 3) Cambuur 2 punten – 2 en 4) Groningen 2 punten - 3
E-pupillen jongens (twee poules met finale-ronde): 1) RKC, 2) NEC, 3) fc Utrecht, 4) Roda JC, 5 NAC, 6) Go Ahead Eagles.
MD/ME: 1) Feyenoord 7 punten, 2) Heerenveen 6 punten, 3) Cambuur 2 punten en 4) Ajax 1 punt
D-pupillen jongens (twee poules  met finale-ronde): 1) Chelsea , 2) Arsenal, 3) Everton, 4) Manchester United, 5) Fulham, 6) Liverpool.
 
De volgende speelronde is op zaterdag 22 februari en dan word er weer in de Waddenhal gespeeld. De deelnemers kunnen zich hiervoor weer bij de trainers/leiders opgeve, vóór dinsdag 18 februari 19.00 uur.

De laatste speelronde is vervolgens weer een 4 tegen 4 toernooi op het kunstgrasveld van Robur  op zaterdag 1 maart. Na afloop van dit toernooi is dan ook de prijsuitreiking van de Onderlinge Wintercompetitie van de SJO Robur-Harlingen in de kantine van Robur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda