Voetbal

Wintercompetitie fc Harlingen jeugd

Door Jeroen Pietersma
Nadat vorige week de Minipupillen en de F-pupillen als eerste aan de beurt waren geweest voor de onderlinge wintercompetitie van de fc Harlingen, betraden zondag 17 januari de ME/MD, E en D pupillen de arena van de Waddenhal.

Als eersten speelden deze dag de ME/MD. Voor de niet kenners zijn dit de meisjes E-pupillen en de meisjes D-pupillen. Hier waren vier teams samengesteld en gemengd uit maar liefst 24 deelnemende speelsters van de MD meisjes en het ME meisjes team. Een behoorlijke opgave dus onder de meisjes. De indeling was zodanig samengesteld dat alle teams even sterk waren en hier waren dan ook heel veel spannende duels. Maar winst en verlies of een gelijkspel liggen vaak heel dicht bij elkaar. En als er dan een ploeg is die in één wedstrijd zes maal de paal raakt en dan ook nog eens de lat zonder dat de bal daadwerkelijk over de doellijn gaat en dan in de laatste seconden gaat de tegenstander er met de winst vandoor als zij uit een counter wel de 1-0 scoren? Tja, dan sta je dus met lege handen. En als dit dan in één wedstrijd gebeurt, oké dan. Maar als je dit in twee wedstrijden overkomt lijkt het wel of de duvel er mee speelt of de tegenstanders hadden een engeltje op de lat zitten. Maar waar het natuurlijk het meest om gaat is dat de speelsters er plezier in hebben, want daar gaat het toch eigenlijk voornamelijk om.

De eindstand bij de meisjes MD/ME :
1. PSV 9 pnt. 5-0
2. AZ 6 pnt. 1-2
3. Ajax 1 pnt. 0-3
4. Feyenoord 1 pnt. 0-4

Na de meisjes werd er nog even goed gedweild en toen waren de jongens E-pupillen aan de beurt. Er hadden zich maar liefst dertig jongens aangemeld en deze werden verdeeld over vijf teams die waren geformeerd uit de gemengde E- teams. Ook bij deze E-pupillen waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en werden de wedstrijden op het scherpst van de snede gespeeld. Heel veel duels waren zo spannend dat de meelevende ouders op de tribune er schorre kelen of afgekloven nagels aan overhielden. En net als bij de meisjes werden ook hier de duels vaak in de laatste seconden van de wedstrijd beslist. Doelpunt van de middag werd toch wel gemaakt door Rejan. Hij wist met een prachtige lob vanaf de middellijn de bal met zodanig veel gevoel hoog achter de keeper in het doel te plaatsen.

Eindstand jongens E:
1. Heerenveen 8 pnt. 9-1
2. Groningen 7 pnt. 4-3
3. Vitesse 5 pnt. 4-4
4. Cambuur 3 pnt. 2-3
5. PEC Zwolle 2 pnt. 1-9

Als laatsten waren deze middag de jongens (plus enkele meisjes) D-pupillen aan de beurt. Ook bij de D-pupillen was er een grote opkomst van dertig spelers zodat er ook hier vijf teams, welke waren getooid met roemruchte namen uit de Premier Leaque, konden worden samengesteld uit de D1, D2 en D3 spelers.
Vanzelfsprekend waren ook deze weer op zo gelijkwaardig mogelijke sterkte ingedeeld zodat ook hier veel spannende wedstrijden waren. De spelers wilden natuurlijk ook niet onder doen voor hun vaste teammaten waarmee zij normaal in de competitie spelen, maar bovendien stond zo hoog mogelijk eindigen vandaag boven alles. Want de eerste klap is natuurlijk een daalder waard in de strijd om het individueel kampioenschap.

Eindstand jongens D:
1. Liverpool 8 pnt. 5-1
2. Chelsea 7 pnt. 5-3
3. Manchester U. 5 pnt. 5-5
4. Southampton 2 pnt. 2-5
5. Arsenal 2 pnt. 3-7

De volgende speelronde voor de wintercompetitie is op zaterdag 23 januari. Dan komen de Minipupillen/F5/F4 voor de tweede keer in actie en zij spelen van 12.00 tot 13.00 uur in de Waddenhal. De F1/F2/F3 pupillen spelen hun tweede ronde morgen van 13.00 tot 14.00 uur.
Maar ook op de velden van fc Harlingen is er weer volop bedrijvigheid. De meeste teams zijn alweer begonnen met trainen en morgen staan er ook een aantal oefenwedstrijden op het programma. Zo langzamerhand ontwaakt iedereen weer uit zijn winterslaap en wordt het weer gezellig druk rondom de velden van fc Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda